Bu konu aslında ufak bir makalede olabilir ama sizlerinde fikirlerini almak istedim.
Bildiğiniz gibi artık binlerce farklı konuda site açma şansımız var. Film, Mp3, *****, Klip, Genel, Sinema, Kadın ve binlerce farklı kategori daha. Gözlemlediğim kadarıyla google her sektör için ayrı bir arama,indexleme,botların siteleri takip etme süreleri ve o sektördeki tüm sitelerin durumunu ayırıyor.
Aslında benim örnek vereceğim yer ***** siteler için. Son dönemde dikkat ettiğim şey ***** sitelerin eskisi kadar kolay indexlenmediği kolay info alamamaları. Kısa sürede siteler arasındaki hit dengesinin bozulması, dün 50 k hit alan birinin 3 gün sonra 25 k hite düşebilmesi. Ama en dikkatimi çeken şey belki yaşamışsınızdır. Siteyi açarsanız link kasarsınız ilk indexler gelir sevinirsiniz 2 gün sonra indexleri artmış mı diye bir kontrol etmek istersiniz ve şok olursunuz çünkü site ilk haline dönmüştür yani hiçbir indexi yoktur. Yada eski indexli bir site alırsınız atıyorum 500 indexi vardır ama sitenin konusunu, içeriğini, scriptini değiştirmişsinizdir, linkleme yaparsınız 2-3 gün sonra eski indexlerin arasına yeni indexler girer 3 gün sonra tekrar kontrol edersinizki yeni indexler uçmuştur site ilk aldığınız hale dönmüştür.
Tabi bir süre sonra site yeni indexler almaya başlar ama dikkat edin, önceden aldığınız yeni indexlerden çok farklı sayfalar indexlenmiştir.
Ben bunu o sektöre olan aşırı yoğunluğa bağlıyorum. Diğer sektörlerdede bu durumu yaşanmıyor değil. Ancak yoğunluğun fazla olduğu hergün yüzlerce sitenin açıldığı spam içeriklerin fazlaca olduğu ***** kategorisinde yukarda saydığım tüm sorunları sıkça görebilirsiniz. Bunu söylemek belki saçma ama belkide google botları artık ***** siteler için yetişemez hale geldi. Google da bunu fark edip bu tür siteler için işlerin ağırdan alınması gibi bir sistem kullanıyor olabilir. Daha az yoğunluğun olduğu kategorilerde ise işler daha hızlı yürüyor gibi.
Yazdıklarım sadece tahmini şeylerdir herhangi bir resmi açıklaması yoktur. Ama google optimize bölümündeki konuların genelde hep aynı türde olması ve son 6 aydırda açtığım onlarca farklı türdeki siteler ve google gözündeki işleyişleri bende böyle bir fikir oluşmasına neden oldu.
Sizlerde deneyimlerinizi paylaşırsanız diğer arkadaşlarada referans bir konu yaratmış oluruz.
Saygılar...