Nöbette uyrsun gözünü ya silah sesi ile açarsın yada hiç açamazsın.Revire gidersin 1 olur 2 olur 3 te gerekeni alırsın.Çatışmada sanmaki kaçmak kolay değil yada çözüm değil.İştimadanda bir kaçar iki kaçarsın 3 te firar yazılır gözünü askeri hakimin karşısında açar ağzını açmadan cezanı bekler askeri cezaevine doğru yol alırsın oraya girincede 1 gün 365 gün gibi gelir uyanıklığın aslında çokta iyi olmadığını anlarsın.Özetle askerde gerekli eğitim,nizam disiplin gerek yazılı gerek sözlü gerek uygulamalı olsun bizlere anlatıldı.85/4 tertip olarak ömrümde görmediğim keleşi 14 ay zimbetli taşıdım,gözüm kapalı söktüm taktım.TSK da asker gideceği yere göre eğitim alır doğu ise eğitim ve şartlar daha ağırdır.Ben Asayiş Jandarma idim ona göre karakol eğitimi aldım.Acemi birliğimde yanlış ilaç tedavisi sonucu ölümden döndüm.Bugün olsun yine askere giderim.Bir laf vardır gönülsüz bilmem neden ne doğar diye.Askerde laf söz dinleyene çok güzel işin ciddiyeti anlatılıyor.İstemiyorsanız askerlik bunu burda değil gidin asker ocağında söyleyin adamlarda ona göre size görev verir yada ne olur söyleyince görebilirsiniz.Askerde 1 adet kaşığın bile değeri büyüktür ki Mehmetçiğin değeri ve sorumluluğu daha büyüktür.Kimse al sana 3 ay eğitim git çatış demiyor bu yanlış ve sallama bir şey, bunu söyleyen askerlik yapmış olamaz.
Paralı askerlik isteyen arkadaşım Ülkem yıllardır terör ile boğuşuyor sen ne amerika ne almanya ne ingilteresin.Sen Türkiye sin.Bir çok düşmanı olan ve olmaz ise olmazı olan düzenli ordusu ile Türkiye.Emin ol ordumuzda gerekli donanım ve teknoloji mevcut.Bir bordo bereli eğitimi 4 sene olup bu eğitim sürecinde sakat kalma olasılığı yüksektir.Mavi bereli Komando arkadaşlarımızın eğitim timlerine göre 6 aydır.Bu timler bu askerler 6 ay eğitim alırlar şimdi nasıl bilmiyorum.
Velhasıl istemeyen seve seve iltica edebilir.Bu ülkenin ordu ve askere ihtiyacı vardır.Siz istemesenizde bari isteği olanların duyguları ile oynamayın.İş parada değil Yürek ve akılda biter.Örnek bakınız Amerikan paralı askerleri ve Irak.
Askere daha gitmediğim için daha fazla yazamadım konu hakkında.
Yüreğimden geçenlere tercüman olmuşsunuz, teşekkür ederim.
Önce vatan uğrunda ölenlere şehit demeyi öğreniniz.
Bizi diğer milletlerden ayıran en büyük özellik değil miydi?
İmanla, sevgiyle, aşkla askerlik yapmak...
Ayrıca bu mesajımdan dolayı -rep atan arkadaşa teşekkür ederim. İstedi kadar atsın, arkadaşlarına da attırsın. Kalitesini ortaya koymuş...