Orta yaşta olabilirim ama henüz bunamadım. Bunu umanlar da avcunu yalarlar.
11 yıldan fazla süredir fiilen web teknolojileriyle çalışıyorum. Her şeyi en baştan öğrenmem gerekti.Elimden geldiği kadar olan bitenlere yetişmeye ve becerebildiğim kadarıyla ilerlemeye çalıştım. Kendimce önemli bazı projeler ürettim ve onları iyi yerlere taşıdım. Birçok kişinin olmasını istediği kadar bir aylık ve düzenli gelirim var. Övünmek için değil sadece halimin anlaşılması için bunu yazıyorum....
Bize destek olması gereken firmalar birbirleri ile yarışırlar ve sürekli yazılımlarını güncelelerken ben bir keçi gibi bir çok geliştirme programının yeni sürümlerine şüpheyle yaklaştım, genelde de haklı çıktım.
Sol tarafımda iletişim için kullandığım ve VPN bağlantılı laptopum var.Tam karşımda tasarım ve diğer işler için kullandığım desktop makinem. Bir sebepten dolayı Macromedia DreamWiever 3 (yanlış okumadın) kesinlikle açılmıyor ve yeniden yükleme yalan oldu.Şimdi ADODE DW CS3 yüklemek ve onu kullanmak zorundayım. ALLAH KAHRETSİN ki,kendi kulağımı kolumu tepemden sarkıtarak kaşımam gerekiyor. Kolaylık nerede ?
Siz şimdi diyeceksiniz ki, sen hangi dünyada yaşıyorsun ? MM DW 3 ile ADOBE CS3 arasında 9 sene var. Ok...
Sen sanıyor musun ki, bu yapılan işler o zavallı 9 yıllık programla yapılamıyor ?
Ya da , açıkçası zaten bu hödö hödü zrilyon tane kurması zor açması dert, RAM manyağı , CPU katili program çok başka bişey yapıyor ? Yalan arkadaşlar.
O trojanların en iyilerini AV firmaları yazıyor. O grafiklerin en iddialıları sizin hayalinizde bile göremeyeceğiniz makinelerde render ediliyor. O tuzağın en babası bütün bu dünyada belki de tek özgür olabildiğimiz yerin, internetin başında, veri teknolojilerini bizlere "önce al- sonra şansını dene" diyenlerce kuruluyor. Etiketi bırakın, markaları boşverin. Bunların alayı yalan !
Gerçek olan içeriktir. Sizin yarattığınız, evladınız gibi baktığınız sitelerinizdir. Teknoloji elbette balon değildir ama hiç bir teknoloji (şimdilik) özgün içeriğe basamaz !
Benim hayatımı kolaylaştırmayacak olan yeni sürümlerin de kime ne yararı varsa alsın akşam yemeğine götürsün yazanı. Ben açlıktan öleyim aklımı yemektense.
Kısacası, yerim böyle teknolojiyi. Benim küçücük bir dünyam var. Ve kısacık bir ömrüm. Bunu elalame hizmet etmekle , hayatımı hiç de kolaylaştırmayan bi ton arabirimle geçireceksem... Vay benim halime.