Ben, hosting satış benzeri işlerle uğraşmadığımdan, müşteri gözüyle yazıyorum.
Kaliteli hizmet almak isteyen müşteri, o hizmeti alır diye düşünüyorum.
35 GB Alanlı web hostingi bana 20 liradan sağlayan biriyle anlaştığımda, benim içim nasıl rahat edebilir?
Ben hostingi,sitemin önemine göre arıyorum açıkçası.
Düşük önemde bir sitem için;
Hizmet nispeten kesintisiz olsun, gerisi önemli değil.Adam kaçmış,hdd yanmış vs. umrumda olmaz. Site kapalı kaldığında rezil olacağım kimse yok. Yüklerim yedeğimi olur biter.
Orta önemde bir sitem için;
Sorun olduğunda,gelip R10'da konu açtığımda, adamda cevap verme ihtiyacı olsun derim. Vergi levhası vs. olmayabilir ama, güvenilirliğine inandığım biriyle anlaşırım.
Daha önemli sitelerim için de, daha kaliteli işte.
Genel olarak, önemsediğim siteler için, YS,Sabit telefon,barındırılan domain sayısı,hizmet başlangıç tarihi 4'lüsüne bakıyorum ben. Hosting konusunda da hiç sorun yaşamadım.
Özetlemem gerekirse, 10 TL'ye VPS arayan adam, alacağı hizmetin farkındadır zaten. İşini iyi yapanların, bu tarz konularla endişelerini dile getirmeye gerek yok diye düşünüyorum. Biraz araştırdığımda, başkalarının 35 gb trafik sattığı paraya, 50 mb alan satan kurumların olduğunu görüyorum. İnternetle uğraşan herkes te,bu farkın neden kaynaklandığını idrak eder zaten.
Bir de şu varki, R10 üzerinde tanıdığım kişilerden, Kerem gibi, Onurs gibi insanlar, nedense şikayetçi değil bu tarz durumlardan. İşlerini iyi yaptıklarına inanıyorum, demekki verdikleri hizmetin karşılığını da alıyorlar ki, piyasadan şikayet etmiyorlar. E bu da sizler için bir kıstas olabilir. Fiyatı bizzat düşüren kişinin, "piyasa öldü" diye ağlaması ne kadar mantıklı?
Teşekkürler