Arkadaşlar bugün hayatımda ilk kez bir çiçekçi dükkanına girdim.(Daha evvel ailem de olsun bende olayım çiçeğe hiç önem vermezdik bu ilk gidişim dediğim ondandır yani. )

Bir arkadaşımın patronunun hanımı hastalanmış oda ona çiçek yaptıracakmış.Bana "sende gel takılırız" dedi.Bende onu dinleyerek onunla gittim.

Çiçekçiye girdik ve çiçek konusunda anlaştıktan sonra çiçeği demet yapıp teslim etti ve fiyat 30 tl dedi. !!

30 tl diyince benim kafamı bazı düşünceler sardı.Hani muhasebeciyim ya dedim ki içimden "yahu bu adam birkaç ota, fiyonga, fileye bu kadar para alıyorsa iyi kar yapıyordur."

30 tl bugün Türkiye' de çok şey demektir arkadaşlar.Çiçeğe ot dediğim için çiçekçilikle uğraşanlar lütfen alınmasın ama bu ota vereceğimiz parayla aşağıda saydıklarım alınabilir:

"3 İskender kebap, 2 kilo Gaziantep baklava, klavye+mouse, webcam, mp3, 4 gb flash bellek, 4 gb hafıza kartı ve daha bir sürü şey.....

Çiçek severlere onun estetikliğini anlayanlara tabiki saygım sonsuz ama çiçek yenmez, içilmez ya da ne bileyim birşeyde kullanılamaz.Ot olduğu için solar gider kalıcıda değildir ve sonu çöp olur.

Ama o saydıklarımın (kebap ve baklava haricindekiler) in hepsi insanların işine uzun yıllar yarayabilir.

Lafı fazla uzatmadan ben İşletme Bölümü okuduğum ve muhasebecilikle uğraştığım için hayata bakışım böyle.Belkide bu konularda eksik olduğum için de yanılıyor olabilirimde.Ama sizlerden ricam çiçek severler lütfen bana alınmasınlar.Ne de olsa demokratik bir ülkedeyiz ve kimseye tecavüz ve hakaret etmedikten sonra bu tür düşünce farklılıklarının hoş görüleceği düşüncesindeyim.

Sevgi ve Saygılarımla,
Sinan ANDIRMAN