Arkadaşlar yazıyı yayınlamadan öcne şunu söylemek istiyorum .. Ben kendi blogumdaki yazıları kolay kolay başka bir yerde yayınlamam .. Ama bu sefer gerçek webmasterlik çok berbat bir durumda... Ciddiyim .. İlk önce yazının kaynağı:
Yine mi siz ?
Yazıyı baştan sona kadar okuyun ve GERÇEK WEBMASTERlerin çilesini görün ..
Merhaba arkadaşlar bugün gıcık olduğum noktalardan birini paylaşıyorum sizlerle .. Ben böyle insanlardan bıktım . Üstelik birazdan bahsini ediceğim insanlar abim yaşında adamlar ..
Bir kişi benim R10'ndan msn adresimi almış .. Üstelik düşünün koskaca webmaster sitesinden almış adresimi.. Eee normaldir alabilir .. Aramızdaki konuşma şu idi ..
+ Merhaba Oktay bey
- herhaba buyrun
+ ben
webmasterim şahsen ve sitemi düzenlerken bir yardıma ihtiyacım var .tr.gg üstünde kendi tasarımımı yapıyoruz photoshopta .
- sitenizin linki atarmısınız (linki vermiyorum .. )
+ ...
- güzel siteymiş (tasarımını kendi yapıyormuş arkadaş herkezde olan bir edit css teması) başarılarınızı dilerim ..
ve üstünden bi kaç webmaster'im diye hava attı işte yalanlar dolanlar fakat bana sorduğu soru şu hemen sohbetin uzun bir kısmından sonrasını size aktarıyorum
+ hocam ben çok zor bir yerde takıldım .. her yerde araştırdım yok sen belki bilirsin he ?
- belki..
+ hocam hani linklere açıklama eklemek istiyorum hani fare imleci gelince açıklama çıkıyor ..
- titleden bahsediyorsunuz herhalde ..
+ aaa evet evet onu nasıl linkte kullanırız peki (ben webmasterim diye hava atan arkadaş) .
- a href="adres" ten sonra title="açıklama" koyun olur
+ ahhh çok süpersin hocam büyüksün kralsın
- rica büyütmeye gerek yok .
ve konuşma sonrasında biraz webmaster muhabbetinden dem çaldık , sonra arkadaş sen benim yaptığım kadar yapamıyorsun bloğuna bak tasarımın felan berbat demeye başladı .. Bende biraz daha küfürlü konuşarak ondan aramızdaki farkı gör işte , sen daha html etiketlerini bilmiyorsun ben gidip paralarla script yazıp bu yaşta ailemin üstüne yük olmuyorum dedim ..
Sonra bu embesil varlığı engelledim gitti ..
Gelelim en gıcık olduğum noktaya .. Eskiden herkes Hacker olmak isterdi adamlar ben Hackerim felan diye geçiniyordu bir b*k yapamıyorlardı.. Sonra grafikerlik moda oldu adamlar paint'te daha cin ali çizemiyordu ve şuanki nokta webmasterlik modası millet bi b*k bilmeden yine webmaster oluyor .. Bunlar webmasterse bende web tasarım işine tövbe edicem