sicaq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ust.php de

bulun

bununla değiştirin sorununuz düzelecektir.Özellikle yüksek hitli sitelerden load değerini büyük ölçüde düşürür.

Zaten hit 50 k ve üzerinde ise mutlaka benim elimden bir optimasyon görmesi lazım ilk başda tamamen hit içindir script hit almaya başlayınca optimasyon görmesi mutlaka gerekir her script böyledir.Ayrıca bu kod ile son eklenen etiketleri gösterir ve etiketlerin indexlenmesi acayip şekilde düşer bununla beraber hit düşüşüde olur onun için en iyisi o bölüme optimasyon ve cachedir tek çözümdür.Ayrıca benim scriptlerim asla çok kasmaz.Bu forumda en düşük load yapan script benimdir isteyenlerle karşılaştırabiliriz.Şuan 350 k bir tane v5 kullanan site basit bir vps türü makinada barınıyor bunu saglayabilecek varsa forumda cıksın karşıma görüşelim özellikle mdb nickli arkadaş.

Yani demek istedigim scripti orjinal hali kullanırsanız mutlaka ama mutlaka kasar.50 k dan sonra mutlaka benim elimden bir optimasyon görmesi gerekir.Tabiki bu ücretlidir optimasyondan sonra 20k lık vbulletin ile harcadıgı ram işlemci miktarı ile 350 k lık v5 scriptin harcadıgı ram işlemci oranını karşılaştırın benimkisi yarı yarıya düşüktür yani 10 k lık vbulletin ile 350 k lık v5 harcadıgı miktar aynıdır vbulletine kafa tutuyom varmı ötesi :P