Merhabalar,
Öncelikle güzel bir konu'ya el atmışsınız. Bundan dolayı teşekkür ederim.
Bizim firmamız yaklaşık 2 haftadır açık. Sponsor bölümüne bir konu açtık. Konu başlığı'nda da belli olduğu gibi 10 Kişiye 100 mb'den sponsorluk veriyoruz ki, bu kaldıramayacağımız bir rakam, yada sunucumuzun barındıramayacağı kadar bir alan değil. Tüm vergilerimizi tıkır tıkır ödüyoruz. Faaliyet belgemiz bu hafta onay alacak. Bugün Konuştum tib ile. Bu kadar yatırım yapıyoruz. Zanletmiyorum ki bu bizim 1 yıl sürdürmeyeceğimizi göstermiyor.
Abartılı çok rakam var haklısınız. 100 kişi 300 kişi 500 kişi 1000 kişi. Tek amaçlarını ben size söyleyeyim. İsim yapmak ve Referans'ları arttırmak. Bizim böyle bir hedefimiz yok. Zaten kampanyalarda göründüğü gibi. Piyasa değerinin altında paketler oluşturup müşteriye sunuyoruz. Bu rakamları veren bir çok firma, firma bile değil. Reseller hesaplarından sağladıkları hosting'ler. Bende anlamıyorum Bu kadar hosting ücretini yada bu reseller ücretini bu kadar Sponsor'lukla nasıl karşılıyorsunuz.
Birazda sorun insanlarda bence, neden diye sorarsanız. Şöyle açıklayayım. Siz Güvenilir olmayan firmalardan, Faaliyet belgesi ve Vergisi olmayan firmalardan sponsorluk alırsanız tabiki 1 yıl boyunca size hizmet vermeyecektir. r10'da çoğu insanlar var ki bundan eminim, Yeni bir firma adıyla kayıt olup biraz mesaj sayısını arttırıp daha sonra kampanyalar düzenleyerek reseller'lerden satış yapmaya başlıyorlar. Kaldıramadıkları zaman zarar etmeye başladıkları zaman ortadan kaybolup yeni bir isimle tekrar üye oluyorlar. Basit site tasarımlarıyla bu işi yürütüyorlar. Kimse yanlış anlamasın. Basit site'den kastım .jpg resimle iş yapanlar var.
Size önerim, Faaliyet belgesi ve Vergi Lehvaları mevcut yerlerden isim yapmış ve daha önce güven kazanmış firmalardan sponsorluk almanızdır. Sonra emeklerinize yazık olduğunda üzülmeyin.
Biraz uzun oldu. Özürdilerim. Umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir.
Saygılar sunarım..
Soner ÇETİN