ebasgul77 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim düşüncem şudur...
250 TL'nin altında yarışma açmak yasak olmalı...
ve yarışmayı herkes açamamalı, yarışma açmak için r10'dan bir onay almak gerekmeli...
mesela gold üyeler, silver üyeler, moderatörler v.s. gibi...
30-40 tl lik yarışmalar çok komik. bir değeri olmalı tasarımların. hele ki yarışma açıyorsun 1 değil en az 10 kişinin emeği ortada kalıyor...

Ben foruma ilk geldiğimde yarışmaların ortadan kalkması gerektiğini düşünüyordum. Ama şimdi bakıyorum da yapılan işler genel anlamda zaten amatör ve 12-18 yaş grubu arasında bu işe merak sarmış kardeşlerimiz. Onlardan her birinin 30-40 lira için yarışmaya girme riskine ve emeklerinin heba olma olma riskine girdikleri göze aldıkları bir ortamda bunu engellemek hoş olmaz. Üzerinde asıl durulması gereken nokta, bu işi gerçekten yapıp ekmek parası kazanan insanların işlerinden uzak durmalarının gerekliliği. Örneğin geçenlerde bir ilan vardı, adamla fiyatta anlaşamadık. Bir kardeşim ile anlaşmışlar. Adamın aradığı profesyonel bir adam, bu kardeşim de ben profesyonelim yazmış. 2 gün sonra bu kardeşim msn den gelip abi bunu nasıl yaparım yardım et diyor. Profesyonel olduğunu iddia eden sensin. Şimdi bu çocuğa mı kızacaksın, müşteriye mi kızacaksın? Neyse zaten R10'da dolaşan müşterinin de ufak paralarla işini görecek dijital ameleler aradığını varsayarsak bu durum pekte anormal değil. İstenilen müşteri kitlesi, istenilen iş seviyesi dengesi kurulmuş...

Saygılar...