diğer tüm arkadaşlara yorumları için teşekkür ediyorum.
KMLGRLR ;
kardeş bende öyle düşünüyorum ama mesela yazları antalyada bi otelde çalışınca çoğu otel ingilizce istiyor rusca isteyen de var ama ing almanca kadar değil.bu yönde engel olmayacağını bilsem benim gönlüm aslında almanca ispanyolcada.
Rusça'ya başlamışsın ya da biraz biliyorsun. Rusçayı öğrendiğin zaman azerbaycan,kırgızistan,balkanlardaki ülkeler,üstte ukrayna,belarus v.s hepsiyle iş yapabilirsin. Çünkü kimilerinde rusça konuşuluyor kimilerinde okullarda öğretiliyor. Balkanlardaki dil zaten slav kökenli Ben bildiğim sırpça ile ruslarla bile konuşabiliyorum çoğu şey aynı.
İngilizce'yi seçmişsin onun hakkında yorum yapmıyorum bile.
Gelelim üçüncü dil için. Şimdi dünyada konuşulan dil değil sana türkiyede para kazandıracak dil lazım. Tercümanlık olarak düşünme sadece bir işe girersin o firmaya sadece çevirmen olursun. Turizm firmasında işe girebilirsin. Önemli olan türkiyede bu işler var ise ve sen yapmak istiyorsan o dili seçmen. Şimdi mühendislik işleri yapan firmalar için almanca gerekebilir. Ama almanyada gurbetci türkler varken senin iş bulma şansın azalıyor.
Ispanyolca ise türkiyede deniz ticaretinde gerekiyor. Türkiyedeki büyük markalardan Mango,berska,pull and bear,zara bunlar hepsi mesela ispanyol markasıdır orda üretilir buraya kargoyla gelir. İş başvurusunda ispanyolca biliyormusun en başta sorarlar. Çünkü o zaman mağazada değil genel müdürlükte çalışırsın.
İlerde yurtdışına da gidip çalışmayı düşünürsen konuşan sayısına göre değil o dili konuşan ülke sayısına göre hesapla. Sonra o ülkelere gidebilme veya o ülkelerle çalışabilme potansiyelini hesapla öyle seç.
Son olarak ispanyolca almancadan daha zordur. Okulda istediğin kadar öğren belli bir pratik yapmadan alışman zor olacak.
ayrıntılı yazınız için teşekkür ederim hocam. tek isteğim ilerde rahat bi yaşam sürmek

ispanyolca zor evet üstelik kendi anadilimizde almıyoruz eğitimi. rusça üzerinden öğretecekler ispanyolcayı ingilizceyi almancayı vs. o yüzden 2 kat daha zor. onun için seneye sanırım bilgisayar satmam gerekecek yoksa şu meretin başından kalkamıyorum