%80'i tamamlanmış olan bir sistem üzerine çalışıyorum.

Sistem içeriği; Facebook tarzı bir site. Bu siteyi özel bir üniversiteye hazırlıyorum. (İsmini şu an belirtemeyeceğim.)

Uzatmadan konuya geçeyim..

Aslında konu tam olarak sponsorluk değil. Sistem için sunucu kiralayacağım ve sunucu masraflarını sponsor olacak kişi ya da kuruluş karşılayacak. Burada önemli olan nokta; sunucu masrafı karşılanacak, sunucu değil. Bu da aylık maksimum 200 TL'ye karşılık geliyor.

Tabi haklı olarak soranlarınız olacak; "Her ay vereceğim 200 TL karşılığında bana ne getirin olacak ?" Cevaplayayım :

Sponsor olduğunuz ay ya da aylar süresince reklamınız sitenin sağ, sol ya da footer kısmında yayınlanacak. Reklamınız isterseniz banner, isterseniz HTML kod olacak. Ve sitede başka reklam yayınlanmayacak; sadece sponsor olan kişi ya da kuruluşun reklamı bulunacak.

"Site henüz açık değil. Ama sen 200 TL istiyorsun ??!"

Sistemini hazırladığım bu üniversitenin, üniversite öğrencilerinin kurduğu ve şu an yayında olan sadece 2 adet forumu bulunmakta. Bu iki forumun toplamda 3233 üyesi var. (Üniversitede yaklaşık 10.000 öğrenci okuyor. Bu da farklı bir sistemin daha fazla üye çekip aktif olacağının göstergesi.)

Varsayım üzerine konuşmayı sevmem.. Fakat eminim ki; kurduğum bu sistem, yayına geçtiği andan itibaren çok tutulacak ve aktif olarak kullanılmaya başlanacak. Çünkü bu konuda ciddi eksiklik ve çevremdeki insanlara sorduğum kadarıyla da bu tip bir sisteme yüksek bir talep söz konusu.

Hatta 2 forumdan 2.'si henüz yeni yayına girdi. Ve 3 günde 200 kişi üye oldu. Artık insanların forumdan bıktığı ve farklı bir şeyler aradığı şahsi görüşüm.

Ayrıca; arkadaş çevrem ile her ortamda sitenin reklamını yapıp, zamanı geldiğinde broşür dağıtacağız.

"Peki ne tür reklamlardan kazanabilirim ?"

Bu tamamen sizin hayal gücünüze kalmış.

Örnek olarak;

- Sistem özel üniversite öğrencileri tarafından kullanılacağı için, ürün satışı reklamlarından kazanabilirsiniz. (Sıfır ve ikinci el ürünler, teknoloji ürünleri, kozmetik ürünler vs..)

- Hatta yaz tatili yaklaştığı için yazlığınızı bile kiraya verebilir ya da al sat yapabilirsiniz.

- Kısacası; öğrencilerin maddi imkânları olduğu için bu tip reklamlar koyabilirsiniz.

Sponsorluk ve reklam için İstanbul içi yüz yüze görüşebiliriz.

Biraz uzun bir yazı oldu.. Fakat durumu kısaca özetlemek istedim. Sorusu olan arkadaşlar konu altından ya da özel mesaj ile sorularını sorarlarsa sevinirim, iyi çalışmalar.

Edit : Sponsorluk için paylaşımlı sunucunun da yeterli olabileceği kanaatine vardım.

İlgili mesajıma buradan ulaşabilirsiniz.