Konu
DHS - Anket
05-06-2009, 09:36:18
Akseki
1. Bir vps sunucusu veya vds sunucusu olarak nasıl bir donanımı olmalı ?(işlemci ram ve disk olarak )
Core2 Quad
2. Yurtiçi lokasyon , yurtdışı lokasyon hangisini tercih edersiniz ? En düşük trafik limitlendirilmesi (GB olarak ) sizce ne olmalı ?
Win VPS alacaksam genel itibarı ile kendi harici diskim gibi kullandığımdan onda trafik ram o kadar da önemli değil ama lokasyonu hızlı çalışması bakımından Türkiye olmalı.
Linux alacaksam Almanya, Amerika, Hollanda içlerinden birisini alıyorum. Seçimim mümkün olduğunca düşük ram ve yüksek trafik bekliyorum.
3. 256 -512-768-1024 Mb Ram fiyatları sizce nasıl olmalı ?
Win de 256 yetiyor. Linux minumum 768 ram.
4. VDS & VPS Hangi amaç için kullanıyorsunuz ? ( Hosting , Radyo , Oyun , İrc vs.)
Win'i kişisel kullanım ve arada müşterilerin mirc koruma botlarını sokmak için kullanıyorum. Linux'ta ise irc kurulum izni yoksa açıkcası benim işime yaramaz.
5. Çalışacağınız firmadan destek konusunda beklentileriniz nelerdir ? (Ticket, Sms, sabit tel, Mobil Tel, pbx hat)
Sabit telefon, msn ve ya başka türlü online destek hattı şart bunların olmadığı firmalarla alışveriş yapmamaya çalışıyorum. Hatta bu yüzden sadece Türk firmaları ile alışveriş yapıyorum kafam attığında adama direk ulaşabilmeliyim.