Serkan Özduman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Onur' cum fiyatların düşmesine müşteriler değil vps satanlar neden oldu.

Yurtdışında hala, 256mb ram. vps 39 dolardan satılıyor. Bizde ise, fiyatları söylememe gerek yok. Reseller için arayan insanlara verdiğim hizmete göre hakkım olan fiyatı söylediğimde, sen napıyorsun ağabey, biz o fiyata vps alıyoruz diyorlar.

Bu şekilde fiyatlar verilip, müşterilerin gözüne sokarsanız, onlarda tabi ki biz enayimiyiz çok para verelim derler.

Hiç piyasa ucuz - pahalı demiyelim, 512mb lık vpsleri hala yabancılara (özellikle, Finlandiyalı ve Pakistanlı) 50 sterline satıyorum.
Bu konuda hemfikiriz zaten, sen-ben ucuza satmayız fakat işe yeni atılan biri adım duyulsun diyerek fiyatı aşağı çekince piyasada da bu şekilde dalgalanmalar oluyor elbette. Sektördeki kimse 512mb ramli vps'i 50 TL'in altında satmazsa müşteri ne yapacak ? Ya reseller ile idare edecek, yada ücretini ödeyip vps hizmeti alacak. Bahsettiğin gibi 10gb resellerin aylık ücretine vatandaş 1gb ramli vps kiralamaya başladı.

En azından senin yurtdışına satış gibi bir avantajın var ve fiyatları yüksek tutabiliyorsun fakat forumdaki bir çok firma yada kişisel satış yapanların böyle bir imkanı olmadığı için fiyatları aşağı çekmek durumunda kalıyor

Sonumuz hayrola.