Serkan Özduman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Onur' cum fiyatların düşmesine müşteriler değil vps satanlar neden oldu.
Yurtdışında hala, 256mb ram. vps 39 dolardan satılıyor. Bizde ise, fiyatları söylememe gerek yok. Reseller için arayan insanlara verdiğim hizmete göre hakkım olan fiyatı söylediğimde, sen napıyorsun ağabey, biz o fiyata vps alıyoruz diyorlar.
Bu şekilde fiyatlar verilip, müşterilerin gözüne sokarsanız, onlarda tabi ki biz enayimiyiz çok para verelim derler.
Hiç piyasa ucuz - pahalı demiyelim, 512mb lık vpsleri hala yabancılara
(özellikle, Finlandiyalı ve Pakistanlı) 50 sterline satıyorum.
Ne mutlu sana 8 yıldır sektördeyim 2 yıla yakındırda resmi olarak bu iş ile uğraşıyorum. Sadece evleniyorum diye 1 kampanya yaptım binlerce kişi konuyu inceledi kampanyayı yaptım 1 saat sonra başka firmalar fiyat kırmaya başladı.

Anladım ki bu sektörde 1 firma fiyatları indirse diğer firmalarda hemen indirimeye başlıyor. Ben yaptığım kampanyayı 1 yıl sabit fiyat ile satışa sunacağım (2 yıl da sabit fiyatdan satabilirdim sonucda o dedicated ı kiraya versem yine aynı şekilde kazançım olacak.) donanım bana ait boş hattım fazlasıyla mevcut nasıl olsa ödemesini yapıyorum hiç olmazsa sadece yeni müşteriler yararlansın diye yapılan bir kampanya idi.

Fiyatlarını indiren firmaların ben sadece ayı kurtarmak veya günü kurtarmak için yaptıklarını düşünmeye başladım.
Bir çok firmada bu tarz fiyatlardan sürekli satış yaparsa en fazla 3 ay sonra batacağını düşünüyorum.(Geçen senede aynı olaylar resellerde yaşanmıştı.)

Site fiyatlarımız piyasanın bir hayli yukarısında olmasına rağmen halen satış yapabiliyoruz.
Anketi açmamızın sebebi sektörde vps sunucular hangi amaç için kullanıldığını araştırmak ve eğer sonuçları düşündüğümüz gibi olursa vps satışlarımızı durdurup tamamen özel donanımlı uygun dedicatedlar ile yolumuza devam etmeyi düşünüyorum. (Örnek anketde vpsler oyun için kullanılıyorsa vps yerine 60 70 80 100 tl lik düşük bütçeli dedicatedlar getirebiliriz atom işlemcili ) veya hosting için ise diğer firmalar gibi yeni nesil işlemcili sadece hosting amaçlı vps sunucular düşünebiliriz.