Knight Online sunucu arıyorsan bazı tavsiyelerimi yazayım.
Sunucun 150+ online olacaksa direk avrupa lokasyon ara. Şayet TR deki 1 2mbit hatlar işine yaramayacaktır. 5Mbit paylaşımsız hat almanı önericem ama oda Türkiye için çok pahalıya gelecektir. Şuan sunucumuz profilo telekomda ancak online 200 lere çıktığında lag karadeniz dağlarına bastıran sis gibi bastırmakta.
İşletim sistemi için ise sorunsuz kullanabileceğinm iki işletim sistemi var. Windows XP ve Windows 2003 Enterprise. Web editionda ko pvp çalışmaz. Standartta çalışır ancak sorun yaşatır. Bu şekil olduğundadan avrupa lokasyon sunucularda işletim sistemi ücreti oldukça yüksek bir oran çıkaracaktır sana.
Alacağın sunucuda Ram en az 4 GB olmasını öneririm. Sunuucuda işletim sistemi + server dosyaların ortalama 1GB ram kullanacaktır. Server üyelerin arttıkçada Sql serverin yüksek ram kullanacaktır. Kendi serverimizde 4GB var şuan. 150 - 350 arası onlinemiz mevcut 2.5GB nin altına pek inmiyor ram.
Umarım yazdıklarım senin işine ve teklif veren firmaların işine yarayacaktır. Teklif veren firmaların Linux işletim sistemi ile teklif vermemesi gerekmekte şayet linuxda ko pvp olmuyor. Windows XP de yurt dışında bulamayacğaınız için Windows enterprise sürümü ile teklif verirseniz alıcı kişinin fiyatı tam olark görmesini sağlayacaksınız. Sql server olarakda şu an ücretsiz dağıtılan Sql2000 kullanabilirsiniz. En sorunsuz ve rahat yönetim yapabileceğiniz sürümde budur. Ayrıca SQL2000 kullanırsanız kesinlikle sql server güncellemelerini yapmayın. Şayet Win2003 enterprise sürümünde desteklenmediği uyarısı çıkıyor ve güncellemeniz isteniyor. Kesinlikle güncellemeyin güncellerseniz pvp de sorun veriyor.