Daha önce forumlarda defalarca makale okudum bildiğim halde araştırdım öğrenmenin fazla bilginin zararı yoktur diye. birçok yerde de pagerank'ın kelime sıralamasına etkisinin olmadığı konusunda yazılar hatta olduğunu iddaa edenlerin karalandığını birşey bilmemekle suçlandığını gördüm.
Bu yazımı okuyan gerçekten seo işini iyi bilip yapan arkadaşlar bana hak vericektir ve onaylayacaklardır. Çünkü google amcamız bildiğimiz gibi bir algoritmadan değil her kelime için çeşitli algoritmalardan oluşup hepsini bir bütün içinde değerlendirip siteleri sıralamaya koyduğunu az çok biliyoruz. Seo işleminde pagerank ın da gerçekten çok etkisi vardır çünkü birçok arkadaşımız belki yaşamıştır bende yaşadım. Türkiyede ki belkide en zor kelimede ve daha siteyi açalı 1-2 ay olmasına rağmen üstelik sef yapmadan 2. sayfanın başına getirdim ilk başlarda şaşırmıştım çünkü hedefime bu kadar kısa sürede geliceğimi tahmin etmiyordum ve pr değerimi aldığımdan itibaren ilk 100 sayfada olmayan sitem bir anda 2.sayfanın başına yerleşmişti günlük 100 olan bu kadar yeni domainin hiti bir anda da 4k ya kadar çıkmıştı..Daha sonra bunun pr ile alakası olup olmadığını test etmek amacıyla başka bir site açtım ve ilk pr güncellemesinde bu sefer başka kelimede 1. sayfada yerimi aldım ve gerçekten baya etkili olduğunu gördüm
Fazla uzatmak istemiyorum sözü arkadaşlar sizlere bir kelimede googlede yükselmek istiyorsanız pr değerinizin artmasına da özen gösterin test edilmiştir...