Merhab. Şöyle bir sorum var:
Benim İngilizce Blog ile haber sitesi arası bir sitem var. Yani bir blogdan büyük ama bir haber sitesi kadar olamayacak kadar küçük. Günlük en az 5 haber giriliyor. Bazen 8 felan oluyor.
Haberler girildikten sonra ping sitelerinden birini kullanarag Google Blog Search 'e ping atıyorum.(Günde 1, en fazla 2 kez). Kısa bir süre sonra haber Google Blog aramalarında yayınlanıyor.
Fakat aynı haberi Google Blog aramalarında gördükten sonra standart google aramalrından aratıyorum. Fakat çıkmıyor. Yayınlanan haberin başlığını çift tırnak içinde standart google arama sayfasında aratıyorum. Ama bağlantı gelmiyor. Sadece ana sayfa taramasında google tarafından alınan önbellekte yer almış küçük bir bölüm görünüyor. Test etmek için spesifik ve uzun bir başlığı olan bir haber yazıp denedim. Aynı.
site:
www.siteadı.com yayınlanan-haber-başlığı şeklinde standart atramalarda aratıyorum, o şekilde çıkıyor.
Ben bu ilişkiyi anlamaya çalışıyorum. Bu iki arama türü (Google Blog Search ve Google Search) arasındaki fark nedir?
Bazı haberlerim Google blog larda ustlerde çıkarken standart Google aramalarında 5., 6. hatta bazen daha sonraki sayfalarda çıkıyor. Bazende ilk sayfada.
Bu sistemi anlamaya çalışıyorum.
Bilgilerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür.