Arkadaşlar telefonunuz çaldığında internetiniz gidiyorsa yapmanız gerekenleri biliyorsunuz splitter'ı felan değiştiriyorsunuz. ama çoğu kişide böyle yapınca sorun çözülmüyor. bu olay benim başıma geldi. splitter'ı kaliteli splitter aldım. kablolar felan kaliteli. hatta gelen hattı direk modeme bağladım. evi arayınca(tel bağlı olmasada telefon çalar) yine internet gitti. türk telekomu aradık.
"https://www.r10.net/off-topic/385248-bugun-turk-telekomdan-gelecekler-lutfen-bakin.html" bu konuda anlattım isteyen bakabilir.
türktelekomdan geldiler dışardaki kutuyu kontrol ettiler internet iyidi ama evi arayınca yine internet gitti. santrale gittik orada test etti evi aradım yine internet gitti. sonra ana santrale bakmışlar bugün. sorun çözüldü. 4mbit internet kullanıyorum. telefon çalınca veya telefonu kaldırınca internetim gitmiyor.
Çözüm : böyle bir olay ile karşı karşıya iseniz hemen 444 0375'i arayın hiç dinlemeden 0'a basın geçin bişiler sölicek siz "Müşteri hizmetleriyle yapılan görüşmeleriniz güvenliğiniz için kayıt altına alınacaktır" cümlesini duyana kadar 0 a basın o cümleyi duymaya başladığınızda bekleyin boşta birisi varsa hemen bağlanacakasınız

yoksa dakkalardır boş yere kayıtları dinlemeyin

sonra söyleyin sorununuzu kadın size sormadan söylemeden herşeyi söyleyin. splitter'im de sorun yok 7-8 liralık splitter aldım. kablolar iyi kablolar kaliteli kablolar aldım. modemimde sorun yok eminim. başka modem taktım. gelen hattı direk modeme bağladım yine telefon çalınca internet gidiyor. kablolarda ek felan yok. bu şekilde hiç durmadan söyleyin sizi dinlesin. sonra ben türk telekomdan arkadaşların adresime gelip kontrol etmesini istiyorum diin. sonraki gün türk telekomdan gelecekler büyük ihtimal. siz aynı şekilde onada anlatın adamı uğraştırmayın işinizi çabuk halleder splitter ile felan uğraşmaz. bize geldiklerinde adama herşeyi söyledim bitek test cihazını taktı splitter'ı felan hiç ellemedi
bayağıda uzun yazmışım