merhaba,

bulgaristan'a gitmedim ama yapabileceğin en basit işlemler şunlardır. Google da bulgaristan başkonsolosluğu diye arama yaparsan bulgaristan başkonsolosluğunun sitesini bulabilirsin ki ömrü hayatımda gördüğüm en rezil başkonsolosluk sitesi olduğuna kanaat getirdim

Arama sonuçlarında, 3. parti sitelerin (özellikle vize konusuyla ilgili olanların) sayfalarını ziyaret edereken gereken evrakları öğrenebilirsin.

Sanırım randevu sistemi var bulgaristan başkonsolosluğunda, konsolosluğu ziyaret edip panoda yazan evrakları okuyarak bilgi edinebilirsin, yada güvenlik tarzı kişilere sorarak ayrıntılı bilgi alabilirsin.

Genelde konsolosluklar telefonlara cevap vermeyi sevmezler, zira çok fazla kişi arar ve en basit bir soruyu bile araştırmadan sorarlar. Ondan dolayı email atmayı deneyebilirsiniz, konsolosluğun telefon görüşmelerine izin verdiği belirli saatler olabilir, o saatler arasında ararsanız kesin bir cevap alabilirsiniz.

Ama muhtemelen google dan bulgaristan vizesi gibi basit bir sorgulama yaparsan daha net bilgilere ulaşabilirsin.

Bu arada benim de bir ara Bulgaristan'a gitme planım vardı arkadaşımla, ekşisözlükte bulgaristan olarak aratıp bazı önemli bilgilere de ulaşabilirsin

Şimdiden iyi yolculuklar, kolay gelsin. Konsolosluk işleriyle uğraşmak zordur