Merhaba arkadaşlar konuyu umarım yanlış yere açmadım,
Aramızda bu konu ile ilgili arkadaşlarımız mutlaka vardır ve bende aklıma takılan bir kaç soru hakkında cevap bulmak istiyorum.
Yurtdışına 15 gün ile 1 ay arası bir tatil yapmayı düşünüyorum. Şuan bana cazip gelen ülke Bulgaristan. İnternette yaptığım araştırmalara göre vize konusunda ise pek bir zorluk yok gibi görünüyor istedikleri şartlara bakacak olursak. Sabah kalktım ilk işim Bursada açılan Bulgaristan büyükelçilik binasını aramak oldu ama malesef telefonlara cevap veren yok. Bende İstanbul konsolosluğunu aradım fakat her aradığım numara birbirine yönlendiriyor ve ben telefon trafiği yüzünden bir hayli yoruldum çünkü 4 5 numarayı arıyorum her biri ayrı bir numarayı aramamı söylüyor.
Şimdi bu konuda hakkında bilgisi olan arkadaşımız varmı? Yada Bulgaristanlı soydaşlarımız varmı forumumuzda bu konud hakkında bana bir yardımları olur mu? Banka hesap bilgileri ve hesapta 2.000 liralık bir rakaman olması gerektiği söyleniyor sitelerde, bunun gerçeklik oranı ne kadar? Bazı sitelerde evet 2.000 lira diyor ama kredi kartı dökümüde isteniyor ama ben kredi kartı kullanmıyorum. Ayrıca uçak bileti ve otel rezervasyonunun yapılmış olması gerektiği yazıyor. Benim vizem onaylanmadığı zaman uçak biletini ve rezevasyona vereceğim ücret boşuna mı gitmiş olacak?
Ben Bulgaristana vize alabilmek için yapmam gerekenleri bilen varsa paylaşırsa beni çok mutlu eder. Çünkü birçok yerden tatmin edici hiç bir cevap alamadım. Şimdiden tüm arkadaşlarıma teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.
Mustafa AYDOĞAN