Bizim ist üni edebiyat fak. 15haziranda başlıyor finaller.
Geçen sene 1sınıf 1dönemde aptal gibi sadece derslere girdim ve sınava girmeden önce biraz bakardım zar zor geçerdim DC fln. 2 Dönem hiçbir finale girmedim antalyaya gittim ve çapraza kaldım.
Bu sene 2sınıfın 1dönemde okula başladım. Baktım okulda mal diye tabir ettiğim kişiler bile alttan ders bırakmamış. Sonra kendime geldim ilk dönemim süper geçti bu dönemde vizeler de çok güzel geçti. Kısaca uyguladığım şeyleri söyliyim.
İlk önce geçen sene çıkan soruları birşekilde öğrenmeye çalışın. Sınıfta kesin birileri almıştır üst sınıflardan. Kırtasiye veya kızlardan alabildiğiniz kadar not alın. Tabi bunlar sınavlar başlamadan 1hafta önce yapın.
Şimdi kim çalışacak diyebilirsiniz özellikle evde hiç çalışılmıyor. Ben şunu yaptım. Son haftaki derslere girerken mesela dersim 13:15'te ben sadece o günki dersin topladigim notlarını alırdım. Dersten önce okula biraz erken giderdim otururdum biryerde okurdum gazete gibi. Yanımda içeceğimi alırdım genellikle 1-2arkadaşım da olurdu yanımda sohbet tarzında dersi bir şekilde çalışırdım. Ders bittikten sonra da ya okulda bi 30dk daha kalıyorum ya da otobüste bakıyorum. Bu şekilde eve geldiğimde ister istemez okulda baktıklarımdan aklımda birşey kalmış oluyor ve eksik parçalara bakma ihtiyacı hissediyorum.
Her bölüm için geçerli olmayabilir ama sözel bölümler için ideal birşey. Ayrıca tek başına ders çalışılabiliyor gerçekten çok çalışkan değilseniz. Fakat bir arkadaşla özellikle kız olması tercihen sorucevap şeklinde çalıştığınızda herşey akılda kalıyor.
Ama şu da var ben çoğu derse girmedim. Notları toplamadım. Sınavlar yarın başlıyor çalışmadım. Bu şekildeyse durum kusura bakmayın ama bu kendi sorumsuzluğunuz ve sonucuna katlanırsınız. Bütünlemeler varsa güzel ama yaz okulu olanlar o hiç çekilmez. O şekilde düşünün belki son ada birşeyler olabilir