salvo_wm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
teşekkürler sadece elektrikle ilgili 4 yıllık alanlaramı girebilme hakkım var ?
puan kırmalarını istemiyorsan evet. O da zaten teknisyenlik,elektronik veya elektrik mühendisliği başka varmı bilmiyorum.

Ama şu da var. Şimdi meslek liseleri 4 yıl oldu ve sen 2yıllık teknisyenlik okuduğunda aynı lisede 5 yıllık programcılık okuyanla diplomanız aynı seviyede oluyor. 2 yıllık okumanın tek avantajı askerliği uzatıyorsun ve orda 2yıl bitirdikten sonra bir sınav vardı ona girdiğinde 2yıl daha okuyup onunla entegreli olan bir bölümü bitirdiğinde 4yıllık mezun olmuş oluyorsun Ama onun da kuralları var alttan ders kalmıyacak ve bir notun altında olmıyacak diye.

Birde şu var meslek lisesinden mezun olup 4yıllık üni okuyan insan çok azdır. Okursa da ancak belirttiğim gibi okuduğu bölümle alakalı bir bölüm okuyor.

Bizde 42erkek 3kız vardı lise sonda. 20-30 kisiyle belki görüştüm 4 yıllık üni okuyan tek ben varım. 2yıllığa giden oldu ama 4yıllığı kimse kazanamadı hatta sınava bile girmediler direk 2yıllığı seçtiler. Bende zaten yabancı öğrenci olduğum için puan kırmadıkları için sözel bir bölüme girdim ist üniye yoksa benim içinde hayaldi.

Meslek lisesine kayit olduğumuzda malesef bize bunları söylemiyorlar. Amele lazım olduğu için yıllarca kullandırtıyorlar sonra yaşımız geçince ortada kalıyorsun. Ayrıca kötühaberci gibi olmiyim ama Son senende staja gittiğinde ssk yı yatırıyorlar ya sözde. Eğer devlette staj görmüyorsan sigortanı kimse yapmıyor. Sadece ssk defteri açılıyor o kadar