xFaulz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kusura bakmada dostum ne kadar *********** konusu gördüysem çogu kayseriden , beni 350 tl çarpan elemanda kayseridendi..Bilmiyorum yani topragımı bozuk bunların..
Müdür lafının nereye gittiğini hesap ederek konuş. Kayseri bu ülkede devletten teşvik, direk yatırım almadan kendi kendine sanayileşmiş bir bozkır kentidir. Kendi hastanesini üniversitesini kendi yapmış milli değerlerine önem veren örnek bir şehirdir. Toplam ticari hacmiyle kıyasladığında ortaya çıkan dolandırıcılık hikayeleri diğer şehirlerin çok altındadır. Yani diğer şehirlerden daha az kanı bozuk barındırır.

Haberde operasyonun merkezinin Kayseri olduğunu söylüyor, aynı anda İZMİR BATMAN MARAŞ ta da operasyon yapılmış. Belki yakalananlardan biri de karşıyakalıdır. Olayın merkezinin Kayseri olmasının nedeni ise bu işi takip edenin ve çözenin Kayseri polisi olması dolandırıcıların hepsinin Kayseri de olması değil. Yani Kayseri den gelen dolandırıcılık haberleri kayseri de çok dolandırıcılık olduğu anlamında değil Kayseri polisinin diğer şehirlere göre daha iyi çalıştığı anlamındadır. Bu tarz işleri yapanlar pek çok ilde yakalanamıyorsa bu diğer şehirlerin daha temiz olduğunu göstermez.

Sözlerini dolandırılmanın etkisi ile yaşadığın öfke ile söylediğini düşünüyorum. Çünkü ben izmir doğumlu bir kayseriliyim. Ve bu ülkede bozuk toprak arıyorsan yanlış yere baktığını söyleyebilirim.

-rep verdim