Arkadaşım ilk başta eline bir kağıt ve kalem al. Masraflarını hesapla ve 2'ye çarp. Çünki ilk seneler pek gelirin olmaz. Eğer sermayen yetiyorsa vakit kaybetmeden işe başla.
Piyasada ücretli video scriptleri çok fazla ve oldukça profesiyonel. Diğer video sitelerinden farklı olabilmek için bu sistemlere 3-5 ekstra özellik ekletirsin. (arkadaşlık sistemi gibi.)
Daha sonrada güzel bir makina al. Başlangıçta aylık 100-150 TL tutarında makine yeterli olur. Makine yetmez ise daha sonra makineyi yükseltirsin.
Tahminen 3.000 TL tutarındada reklam ücreti verirsin. Reklamın sitenin tutmasında en büyük rolü oynar o yüzden büyük bir reklam şart. Tabi seo'yuda unutmamak lazım.
Tabi bunları yapmadan önce en sağlamından bir ekip hazırla. Tabi bu ekibin içinde işe bilmeyenler olmayacak. Örneğin; Web tasarım, Web proglamlama ve Site editörlüklerinden anlayan kişiler olması gerekir ve bazı arkadaşların dedikleri gibi başlangıçta küçük, şirin bir ofis aç. Sitenin ilk yıllarında gece gündüz ofisinizde çalışın ekibinle. Örneğin; Web tasarımcı siteye görsellikler eklesin, Web programlamacı siteye güvenlik ve ekstra özellikler eklesin(Saldırı aşırı çok olacaktır.) , Site editörleri video ekler, eklenen videoları kontrol eder vs. vs..
Bu dediklerimi yaparsan siteni 1 numara yaparsın.(Kendi görüşüm)
Eğer yardımım dokunursada her türlü yardımı yapmaya hazırım.
Saygılarımla..
Yasin Cengiz COŞKUN..
----------------
Bu arada PM ile ne konuşuyorsunuz arkadaşlar
Konu altında konuşun bence

(Eğer önemli bir konu değilse)
bak bir yazılımcı olarak ( yani senin planladığın için yapabilecek durumda oldugum halde kendim yazarım yazılımı ) video dan daha mantıklı bişi yapabilirsin vazgeç bu sevdadan. bişeyler sat internetten hedefin bu olsun bana dua edersin.
video sıtesı oyun sıtesı bunların devrı geçtı bence,
oyle aylık 10.000 euroda masraf olmaz, o kaç sene onceydı en basıtınden şimdilerde ingiltere lokasyon sunucularda 33 TB kampanyası var düşük donanıma sahip 10 sunucusunu alsan 330 TB eder zaten, sabır zaman emek ısteyen iş durumu.
Kaldıkı piyasa olayıdır izlesene.com dan sorna oyle tutan vıdeo işi pek yok kısacası her pıyasanın başlangıç gelişşme ve doyum noktası var. bu sektor doyuma ulaştı artık buraya yonlendırılecek sermaye zarardır bence, Bu işe ayıracağınız o sermayeyı arkadaşlı ksıtesı sektorune ayırsanız daha makul, o sektorde doyum durumunda ancak onun avantajı kullanıcı kalıteyı gorduğu yere ortamı bulduğu yere devamlı gelır video sıtesınde boyle bır şansınız pek yok, kaldıkı ark. sitesi gibi projelerden uyelı kucretlerı kazanma şansınız var ancak video sıtesı bu, izleyen gıdıyor genelde, bu olayı aşabilmeniz için sağlam bir reklam ajansını arkanıza almanız lazım ve ajans uzerınden para kazanmanız içinde şirket olmanız lazım astarı kendısını geçer bu işin sermayeye yazık bence, Tabı birazda ozguven olayı ...
arkadaşlar yorumiçin öncelikle teşekkürler. Emin olun bu konu hem beni doyuruyor bilgi açısından hemde forumdaki diğer arkadaşlarada yarın bir gün kaynak niteliği taşıyacak kaliteye geldi. Bilgiler ve öneriler gayet mantıklı.
Video sitesi düşünmemdeki başlıca sebeb internet kullanan her birey genç yaşlı fark etmiyor katagorisi farklı ama bir şekilde video sitelerinde geziyor. Facebookda ilginç bir olay olmaya başladı. Video üzerinden dönüyor sitede kalma vaktinin çoğu! demek istediğim video önemli ama ben büyük düşünüyorsam önemli. Yoksa onlarca binlerce video sitesi var hali hazırda.
Arkadaşlık sitesine gelince

yıllardır sohbet sitesi işletmeciliği yapdım. Özellkle 2oo4 yılında bu işten güzelde kazandım. Az çok içindeydim. Ama bugün bayan üyeleri nasıl çekeceğimi bilmiyorum o tarz bir siteye ve burdaki önem gene reklam (iyi bi tasarım ve yazılım sonunda tabi).
Bizim hedefimiz ne olursa olsun çok iyi reklam anlaşmaları yapmadığımız sürece hangi kalemde olursak olalım başarı olması zor. Bunun farkındayım. Ama görüşleriniz ve önerileriniz benim için gerçekden önemli. Tekrardan teşekkür ederim