Merhaba arkadaşlar.
Ben normal okulda okurken değer verdiğimin biri yüzünden hem sınıfta kaldım , hemde okuldan ayrılmak zorunda kaldım. Burası niye söyledim bilmiyorum ( 5 gün sonra üzerinden tam 1 yıl geçeceğinden sanırım ) . Herneyse asıl meseleye geçelim. Ben bu sebeplerden dolayı inat ettim ve mesleki açık öğretim lisesine devam etme kararı aldım. Daha önceki okulum Anadolu lisesi olduğu için açık öğretime geçişte kredim yüksek tutuldu. Ve eğer açık düz liseye gitmiş olsaydım seneye mezundum.
En son sene stajda görmem gerektiği için 2 yıl sonra mezunum. Yalnız benim kafamı kurcalayan durum benim normal açık meslek lisesinden mezun olanlara oranla kredim epey yüksek gelecek ( aksilik olmazsa inşAllah ) . Bölümüm Bilişim Teknoloji . Ben çok şeyin farkına vardım ve üniversiteyide kesinlikle okumak istiyorum. Yalnız bu benim uzun süredir normal derslerin zorluğuna uzak olacağım için Türkiye'de epey zor olacaktır.( Öss açısından. )
Ben hem yabancı dilimi geliştirmek , hemde daha iyi bir eğitim için Yurtdışı düşünüyorum. Açık meslek lisesi olduğum halde bu mümkün müdür ?
Öss sınavına girmeden yurtdışında okuyabilirmiyim. Türkiye'de mezun olduktan sonra firmalar beni kabul edecekmidir ? Veya yurtdışında mezun olduktan sonra çalışabilir miyim ?
Bunlarda mümkünse siz bana hangi ülkeyi , hangi sebeplerle tavsiye edersiniz.?
Yurtdışında okumam Türkiye'den zor olduğunu düşünürsek bile nedendir bir umut Yurtdışında okumak istiyorum.
2 yıl gibi bir süre önümde var . Bazı arkadaşlara göre bunları düşünmek için erken olabilir ama benim epey kafamı kurcalıyor . Son 1 sene kala düşünmek istemiyorum bunları. Herşey neyse şimdiden ona göre hazırlanmayı ve kendimi hazırlamayı düşünüyorum.
Tekrar belirteyim Mesleki açık öğretim lisesi Bilişim teknoloji bölümünde okuyorum. İlerde mesleğimin bilgisayarın bir dalı olmasını düşünürsek fikirlerinizi bekliyorum.
Bu kısıma kadar okuduğunuz için teşekkürler , yardımcı olmak için cevap yazacak arkadaşlarada ayrıca teşekkürler.