Merhabalar;
İnternette dolaşırken denk geldim bir script yazılımını sizinle paylaşmak istedim.
ben denedim güzel bir script siz arkadaşlarımında yorumlarını merak ettim için burda paylaşmak istedim.
Bu paylaşım Sonrasında İnşallah (-) Rep Layık Görmesiniz. Ne Zaman Bir Şeyler Paylaşsam Bazı Arkadaşlar Saolsunlar (-) Reple Ödüllendiriyor ve polemik yaratıyor. Resmi Sitesindeki Acıklaması:
Vizra, bir Türkçe hosting scripti 'dir. Şu an 1000'den fazla aktif müşterisi olan bir hosting firması için özel olarak geliştirilmeye başlanmış ve kısa bir süre sonra diğer hosting firmalarının da ücretsiz olarak istifadesine sunulmuş, web tabanlı bir hosting yönetimi, müşteri takip, destek, faturalandırma sistemidir.
Vizra3 versiyonu şu an geliştirilmekte olup, tamamen yeni bir kodlama ile baştan yapılandırılmaktadır. Vizra3 ile birlikte çoklu dil ve kur desteği, template özelliği sayesinde tasarımın tamamen değiştirilebilirliği gelmektedir.
Sistemimiz sadece hosting firmaları değil, müşteri takip ihtiyacı olan bütün firmalar tarafından kullanılmaktadır. Servis ekleme menüsünden istediginiz özelliklerde istediğiniz ürünü ekleyip bunu müşterilerinize sunabilir, bu ürünlerin faturalandırma ve takip işlemlerini yönetim panelinden yapabilirsiniz.
Vizra, müşteri ve yönetim panelinden oluşmakta olup, cPanel ve Plesk kontrol panelleri, directi alan adı tescil sistemi ile uyumludur. Vizra yönetim panelini kullanarak directi domain sisteminizdeki hemen hemen bütün işlemleri yapabilirsiniz. Eğer cPanel veya Plesk kontrol paneliniz varsa, hesap açma, kapama, askıya alma ve bunun gibi birçok işlemi yine Vizra yönetim panelinden yapabilirsiniz.
Vizra aynı zamanda sahip olduğunuz sunucuları gözetlemenize de yardımcı olmaktadır. Sunucunun anlık yük durumları (sadece linux sunucularda); web sunucusu, mysql vb servislerinizin anlık durumlarını yönetim panelinden görebilir, kritik yük seviyesinde veya herhangi bir servisin kesilmesi durumunda email veya entegre sms sistemi ile durumdan haberdar olabilirsiniz.
Güvenlik ve kodları korumak için Vizra, ionCube şifreleme yazılımı ile şifrelenmiştir. Eğer sisteminizde bu yazılım yüklü değilse ionCube Loaders sayfasından sisteminize uygun yazılımı ücretsiz olarak indirip kurabilirsiniz.
Vizra'nın benzersiz özelliklerini DEMO sayfamızdan tecrübe edebilir veya hemen ücretsiz olarak indirip kendi sisteminize kurabilirsiniz.
Download Link: Vizra Hosting Scripti | Müşteri Takip | Hosting Yönetimi | Destek Sistemi Alternatif Download Link http://rapidshare.com/files/238797553/vizra2.3.zip.html Kurulum
Bu sayfa kısa zaman içinde güncellenecektir
Gereklilikler
----------------
- PHP 4.x+,
- mySQL 3.x+
Ioncube.
php.ini ayarları:
magic_quotes_gpc Off
magic_quotes_runtime Off
Vizra IONCUBE yazilimi ile sifrelenmistir, devam etmeden once, sisteminize uygun olan IONCUBE dosyalarini indirip (
PHP Encoder, protection, installer and performance tools from ionCube: Loader Download) Vizra'nin bulundugu dizine upload etmeniz gerekmektedir.
Lütfen dikkat; butun FTP transferlerinizi BINARY mode kullanarak yapmalisiniz, aksi halde kurulum hatali olacaktir.
Düzenleyebileceginizi Dosyalar
-------------------------------
Vizra IONCUBE ile sifrelendigi icin php kodlarina mudahele edilememektedir. Fakat gorunus olarak kendinize uyarlayabilmenizi icin asagidaki dosyalar bunun disinda tutulmustur:
/mods_layout.php Musteri Panelinin ana gorunumu ve logo
/mod_welcome.php Musterinin ilk giris yaptigi anda karsisina gelen sayfa
/mod_maintenance.php Vizra bakimda oldugu zaman musterinin karsilastigi sayfa
/mod_suspended.php Hesabi askida olan musterinin karsilastigi sayfa
/order_bottom.php
/order_top.php Siparis formunun alt ve ust bloklari
Kurulum
---------
Sisteminize uygun zipi indirdikten sonra zipin içinde bulunan ioncube dizinini vizra dizinin icine kopyalayip, FTP'den dosyalarinizi BINARY mode kullanarak sunucunuza upload ediniz.
- Dosyalari yükledikten sonra, mySQL sunucunuzda bir Veritabani ve kullanici olusturup, bu kullaniciya gerekli haklari veriniz.
- config.php dosyasinda gerekli degisiklikleri yaptiktan sonra, web tarayicinizdan
http://alanadiniz.com/vizra/install/install.php dosyasini calistirip veritabani islemlerini gerceklestiriniz. Bu islemden sonra install dizinini mutlaka siliniz.
- Eger hata almadiysaniz
http://alanadiniz.com/vizra/cp/ adresinden giris yapabilirsiniz.
İIlk kullanimda
Email:
admin@vizra.net
Sifre: setup
Otomatik Islemler
------------------
Vizra, Günlük fatura olusturma,gonderme, sunucu monitor vb islemleri otomatik olarak yapabilmektedir, bunun icin asagidaki dosyalar belirli periyodlarla calistirilmasi gerekmektedir:
Linux sistemlerde asagidaki crontab komutlari ile bu islemleri otomatik olarak yapabilirsiniz:
45 2 * * * cd /home/vizra/www/cp/cron; /usr/bin/php cron_jobs.php > /dev/null 2>&1
30 9 * * * cd /home/vizra/www/cp/cron; /usr/bin/php cron_suspend.php > /dev/null 2>&1
0 */1 * * * cd /home/vizra/www/cp/cron; /usr/bin/php hourly.php > /dev/null 2>&1
*/1 * * * * cd /home/vizra/www/cp/cron; /usr/bin/php cron_monitor.php > /dev/null 2>&1
*/1 * * * * cd /home/vizra/www/cp/cron; /usr/bin/php minutely.php > /dev/null 2>&1
Siparis Formu
--------------
Siparis formu adresi:
http://alanadiniz.com/vizra/order.php 'dir.
Plan adi ile baslamak icin, web sitenize siparis linklerini :
http://alanadiniz.com/vizra/order.php?p=plan_id
seklinde ekleyebilirsiniz. Burada plan_id yerine plani olustururken kullandiginiz planID'yi yaziniz.
NOT:
KURULUM VE ACIKLAMASINI KENDİ SİTESİNDEN ALINTI YAPTIM