1- Resimleri sitenize yüklemeden önce, sağ tıklayıp özelliklerine girin. (MS windows kullanıcıları + JPG üzerinde denenmiştir.)
2- Salt okunur ise, bu özelliği deaktif edin.
3- Özelliklerde, özet tabına tıklayın. "Temel" düğmesi görünüyorsa, tıklayın.. Değilse zaten istediğimiz "gelişmiş" bölümündesinizdir.
4- Başlık olarak, içinde anahtar kelimenin yer alacağı, grafiğin başlığını girin.
5- Konu kısmında, içinde anahtar kelimenin yer alacağı, grafik ile ilgili genel birşeyler yazın.
6- Yazar kısmına sitenizin ( http:// dahil grafiğin yayınlanacağı adresi) adresini girin.
7- Kategori olarak mesela "(anahtar kelime)+ resimleri/resmi vs.." girin.
8- Anahtar sözcükler: içinde anahtar kelime, kelimeler yer alsın.
9- Açıklamalar kısmında da, içinde anahtar kelimenin yer alacağı, dilediğinizi yazın.
10- Uygula
11- Tamam.
12- Resmi yükle.
JPEG standartlarına bakarsanız bu özelliklerin var olduğunu görürsünüz. Yeni bir şey değil, JPEG var olduğundan beri var. Tek farklılık resim arama motorları bu özelliği de kullanmaya başladılar. Sizde bu bilgileri rahatlıkla yapılacak ufak tefek bir programla okuyabilirsiniz.
Sadece resim arama sonuçlarına etki edeceğini düşünüyorum.
Normal aramalara etkisi olacağını hiç sanmıyorum çünkü normal aramalarda kullanıcı sayfada yazanı arar, resimde var olan etiket, başlık ve açıklamaları aramaz.
Resim aramaları için güzel bilgi. Tebrik ediyorum.