darkman2000 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki, Almanya Netdirekte 8 Gb Ram q9550 işlemci ile bana 310 TL ye bir makina sunuluyor ve saldırıların %100 olmasada engellenebileceği, Halledilebileceği söyleniyor. Doğrumudur. Birçok firma ise sizin dediğiniz gibi özel donanımlar ile korunamayan bir makikanın yazılımsal şekilde hiç bir şekilde korunamayacağını söylüyorlar. Yani ben bu makinayı alsam, Aldığım yerin söylediği şekilde saldırılar (%100 değil tabiki) engellenebilirmi ?
sorf.org den Hosting almaya kalksam, Sitemin aşırı mysqla yüklenmesi, Diğer tüm özellikleri %100 kullanması gibi sorunlar var ve bu üstte söylediğim makinada bile kasma yaparak sayfaları 5-6 saniyeden az olmayacak şekilde 2-3 dk bile bekleterek acılıyor. Bu aldıgım hosting ile dos/ddos a önlem olsa bile scriptin orjinal sorunları diger sitelere etki edecek sanırım. Bu söyledigim kasma ve mysql kullanımı ( %90-120 ye kadar cıkıyor ) sitede 80 online ve günlük 2k hitle oluyor.
Şimdi saldırı çeşitleri önemlidir hangi tür saldırı aldığınızı öncelikle bilmeniz gerekir.Almanya netdirekt datacenter sunucuları genel olarak 100 mbit hattı olan makineler vermektedir.100 mbiti aşmayan saldırılarda kapattıklarını şahsen yaşamadım.
Bash scriptler ile iptables sayesinde 100 mbit altı saldırıları engelleyebilirsiniz.
Tabi gerekli apache derlemeleri ve sunucu ayarları yapılmalı.
p3 makine ile q9550 makineleri aynı kefeyede koymayalım . Hat ne kadar önemli ise sunucuda önemlidir.