Optik nickli arkadaşım rep aciklamasina yazmak yerine bana burdan yazabilirsin. Ben 5-6yıldır sagopayı dinliyorum ve abartısız şunu söyliyebilirim türkçe müzik olarak radyo dışında şarkıcı olarak tek dinlediğim kişidir. Sagonun tarzı yine aynı hassas konulara şarkı yapar.

Sagopa son yıllarda kendisi dinini yaşamaya çalışıyor diye kimsenin rahatsız olacağını sanmam. Adam namazını da kılıyor şarkısını da yapıyor. Açıkcası ben onun sanatçı kimliğini sevdim ister namaz kılsın ister kılmasın.

Bu konu sagopa ile ilgili sizler solculara laf atmak peşindesiniz. Benim tanıdığım birsürü solcu var hiçbirisinden sagopadan nefret ediyoruz dediklerini duymadım. Dinlemeyen dinlemez dinleyende şarkıları için dinler. Solcu taraf diye söylediğiniz kişiler sagopanın şarkılarında gazzeyi,bağdatı ve dinimiz ile ilgili sözler söylemesini niye nefretle baksın. Bu ülkenin solcusuda sağcısıda müslümandır. Arasındaki tek fark solcuların yogun olarak siyasete,devletin işlerine dini alet edilmemesini engellemek. Solcular dinden değil dini kullanılmasından rahatsız.

Diyeceksinizki bazı solcular şunu yapmış hepsi düzgün diyemeyizki. Aynı şekilde sağcı geçinen birsürü kötü adam da olabiliyor. Ben o yüzden sağ sol muhabetini açmak yerine Sagopa'nın şarkısını ve klibini konuşalım diyorum.

Iyiki sagopa var da içimizde bazı duyguları açığa çıkartabiliyoruz. Ayrıca konu ile alakalı olarak piyasada gezen Sagopa Kajmer bjk şarkısı bizim sagopaya ait değildir. Geçen gün melankolia açıklama yaptı bilginiz olsun.