Basit bir örnek yazdım StreamReader kullanan, verileri satır satır almak yada tek satır almaktan kastın nedir anlamadım, onu açabilirsen daha faydalı olabilirim.
Örneği C# ile yazdım .net olunca ikisi arasında metodlarda çok bir fark yok.
örnek kod;
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
using System.IO;
namespace streamReader//Proje adı streamReader
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
StreamReader okunan;//Okunan dosyanın alınacağı streamreader
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)//Dosya seçmek için Buton
{
if (openFileDialog1.ShowDialog() == DialogResult.OK)//openfiledialog toolsdan sana dosya seçmen için klaösrleri ve dosyaları görüntüleyen bi alet.
{
string okunansatir = "";//Okuduğum satırı atacağım string değişken.
textBox1.Text = openFileDialog1.FileName;//Dosya adresini yazıcam TextBox
okunan = new StreamReader(openFileDialog1.FileName);//Streamreader ıma açtığım dosyayı verdiğim yer.
while ((okunansatir = okunan.ReadLine()) != null)//Stream in sonuna kadar okuma yaptığım yer.
{
listBox1.Items.Add(okunansatir);//Okunan satırı forma eklediğim listboxa eklediğim yer.
}
}
}
private void textBox2_TextChanged(object sender, EventArgs e)//Arama kısmı
{
for (int i = 0; i < listBox1.Items.Count; i++)//listedeki satır sayısı kadar dönüyoruz.
{
if (listBox1.Items[i].ToString().Contains(textBox2.Text))//her dönüşte ilgili satırın içinde aradığımız kelimenin varlığına bakıyoruz.
listBox1.SelectedIndex = i;//aradığımız eklime varsa o satırda, satırı seçili hale getiriyoruz.
}
if (textBox2.Text.Trim() == "")//silme işlemini yaptığımızda, dosya başına dönmesini sağlıyoruz.
listBox1.SelectedIndex = 0;
}
}
}
dediğim gibi sadece streamreader a bir örnek olsun diye yazdım ama bir dosya örneği falan gönderirsen daha faydalı olabilirim.
İyi Çalışmalar.