defalarca açıklamama defalarca yazmama rağmen konuyu hala kavrayamamış kendilerince yorum yapan arkaşlar görmekteyim. Bu konunun en büyük açılış amaçlarından birisi haksızlık! google adsense bariz bir şekilde haksızlık yapmaktadır. Ben arasam tarasam kural ihlali yapan binlerce site bulabilirim size. Bu başlığa da yazarım. Bu böyle yapmış şu söyle yapmış falan filan...
Ben size diyorum ki adam hem spam yapıp hem bu kadar reklamı iframe ile sitesinde yayınlıyor ise adam birşeylere güveniyor. Bir kayırılma bir torpil bir göz yumma var. Google bu siteye göz yumuyorsa bizlere de yumsun. Herkes kural ihlali yapsın. Herkes çok kazansın madem...
Niye şikayet ediyorsunuz diyen arkadaşlar. Eminim ki o reklamları veren adwords siz olsanız. Para vererek 3 5 ziyaretçi çekip sitenizden satış yapmak isteseniz. Ve reklamlarınız böyle saçma sapan sitelerde saçma sapan tıklar uğrunda paranızın eriyip çöpe gittiğinizi görseniz hiç mi uğraşmaz hiç mi şikayet etmezsiniz? Olaylara tek bir pencereden bakmayın. Biz yayıncıyız ama reklam verenleri de düşünmek gerekir diye düşünüyorum. Ve son kez söylüyorum. Konunun açılma nedeni kural ihlalinden öte google un yabancı sitelere göz yumduğu, Türklere hiç bir şekilde taviz vermemesidir. Haa belki elimizden birşey gelmez belki birşey yapamayız ama en azından Türk adsense yayıncıları olaraktan bilinçli olmuş oluruz...