olayın taraflarını tanımamakla beraber, başıma gelen bir hadiseyi paylaşmak istedim.

avukatım uzun uzun beni dinledikten sonra ilk sorduğu şey, hizmet sözleşmemde mail gönderim kısıtlamasının olup olmadığıydı, tabi benim bir sözleşmem dahi olmadığı için birşey diyemedim. bana tavsiyesi kullanıcı ile anlaşıp olayı yargıya taşımamam oldu. Avukata giden mailin bir kopyasını gösterdim, bak işte adamlar bal gibi spam yapıyorlar dedim (gönderilen mailler kalem casus kamera tanıtımıydı) cevabı bunu göstersen belki mahkeme dikkate alır ancak, mahremiyeti olan bir bilgiyi açıkladığım için ayrıca dava edilebilirmişim.

Gördüğüm kadarıyla elitbir kullanıcı sözleşmesinde mail gönderimi ile ilgili herhangi bir madde (dikkat edin spam değil mail gönderim adeti)) bulunmamakta. Herhangi bir kişi ya da kuruluştan serverdan spam aldığına dair ortada bir şikayet bulunmamakta. Makina ip adresleri herhangi bir blacklistte gözükmemekte. Ortada özellikle bir şikayet yoksa gönderilen mailler spam olarak değerlendirilemez, giden maillerin içeriğine hizmet sağlayıcı firma tarafından bakılamaz. içerik açıklanamaz.

Bysoul arkadaş, mahkemede, hizmet sözleşmesinde gönderilecek mail kısıtlaması olmadığı için üyelerime bilgilendirme maili gönderdim derse Elitbir arkadaşın yapabileceği ya da kendini savunabileceği elle tutulur hiçbir şey kalmıyor.
nacizane tavsiyem aralarında anlaşıp olayı büyütmemeleri