Konuyu nereye açacağıma tam olarak karar veremedim ama en uygun yer burası sanırım.Çünkü değişik bir konu olacak sanırım ...
Başlıkta okuduğunuz neyin nesidir? ilk olarak onu açıklamaya çalışayım.
Malum flash sistemler tek swf dosyalarından ve yardımcı elemanlardan oluşuyor.
Emek verip yaptığınız ya da hatrı sayılır miktarda paralar ödeyip aldğınız sistemler,
Başkaları tarafından kolayca alınabiliyor.
Malumunuz belli başlı flash decompiler programlarla artık bu iş ,genel olarak çoçuk oyuncağı haline geldi.
Sadece bu olay Türkiye'de değil tüm dünyada yaygın ve ""Rip"" ismi ile anılıyor.Ve dünyada gerçekten çok başarılı rip işlemi yapanlar var.
İşte bu noktada flash sistemler için encrypt kavramı devreye giriyor. Çeşitli yöntemlerle şifrelene action script kodlarla o flash başkaarı tarafında editlenemez hale getirilebiliyor.
Ve biliyorum ki bazılarınız bu şifreleme yapan programı da biliyorsunuzdur.
Fakat bu da bir çözüm değil maalesef bu da çözülebiliyor...
Ve aslında legal olarak o flashınızı korumak için aldığınız programa verilen parada çöpe gidiyor.
Peki Ben Size Ne Gibi Bir Çözüm Sunuyorum?
Uzun araştırma ve denemelerim sonucu , manuel encrypt olayını yapan insanlarla iletişime geçtim. Ve bana bazı taahütlerde bulundular.Çözülemeyecek ve kullanılmaz hale gelecek bir swf yapabileceklerini. Ayrıca kodlar sayesinde swf nin tek bir domainde çalışması ve istenirse başka uzaktan kontrol mekanizmalarının eklenebileceğini söylediler.
Sonuç Gerçekten dedikleri gibi oldu.
Şu an Ben de Onlarla Anlaşmam sonucu o tekniği öğrendim ve bu hizmeti sizlere sunmak istiyorum.
Hizmet Nedir ?
Hizmetin büyük bölümü decompile edilemyen bir swf ye sahip olmanızdır.
Buna ek olarak lisanslama tekniklerini isteyebilirsiniz.
Bunlar Genel Hatları ile Domain lisans ve uzaktan müdahale lisans sistemidir.
Ayrıca Flash bilenlerin zaten bildiği sağ tık menü gibi ek kodlarda isteğe göre konulabilir.
Hemen burda gelebilecek eleştrilere önceden cevaplar vereyim ...
Profesyonel flashçılar hemen diyebiliriler domain lisans ve değişik lisans turlerini biz de koyabiliriz. Evet tabiki fakat bunlar decompile edilip açığa çıktıktan sonra sizin de bildiğiniz üzere kolayca silinebilir ve bir değeri kalmaz.
Burdaki en büyük hizmet fla ya dönüştürelemeyen swf oluşturmaktır.
Çeşitli programlar denyebilirisiniz. fakat bu yalnızca para ve zaman kaybı olacaktır. Endustriyel şifreleme teknikleri artık çözülebilmektedir.
Burda uygulanan teknik Manuel bir yöntemdir. İşlem dosya boyutuna göre uzun ya da kısa sürmektedir.
İşlem sadece action scriptleri şifreler. Diğer resim ses ve videolar flashınızdan alınabilir. Fakat Flashınız bütün olarak kullanılamaz. Fla ya dönüştürüldüğü sanılan dosya karşı taraf için bir hüsran olacaktır
Ücretlendirme?
Güvenlğin ve prestijin ucuzu olmaz
Fakat gayet makul fiyatlara bu işlem yapılacaktır.
Fiyat dosyanın boyutuna göre farklılık gösterecektir.
Ayrıca AS3 ya da As2 kodlaması olduğu da fiyatta farklılıklar gösterecektir.
Manuel bir işlem oldğundan boyut arttıkça fiyat artacaktır.
Referans? ya da Örnekler?
Şuan bu sistemi kullandığım dosyaları müşterilerimden izin almadığım için gösteremiyorum ama en yakın zamanda buraya örnek dosyalar konulacak ya da ilgilenen arkadaşlara pm atılacaktır. (Özellikle bu sistem flash oyun yazanlar tarafından talep almıştır)
Bu Sistemle ilgili bir ön tanıtımdır. Hizmete talep oluşması halinde başlanacaktır.
Ücretler ilk etapda paypal hesabına , daha sonra kullananların artması sonucunda banka havalesi şeklinde alınacaktır.
Belirtmek isterim ki Bu kadar yalan dolan içinde tabiki temkinli bakacaksınız. ama bu konuyu zaten ben bir ön tanıtım ve sorularınızı cevaplamak için ve hizmeti sunmak için açıyorum.Hizmeti alan arkadaşlar istedikleri gib kırmaya çözmeye çalışabilirler çalışacaklardırda.
Bu konu altında sorularınızı sorabilirsin.
LÜTFEN teknikle ilgili ayrıntılı sorular sormayınız,işin teknik boyutunda gizlilik esastır.Hizmeti alan arkadaşlar action scrpt kodlarını decompile ederek orjinal ile karsılastırabilir ve gerekli teknik ayrıntıyı orda zaten görebilirler.
Ayrıca Flashın Sisteme uygun olup olmadığı kontrol edildikten sonra ücret istenecektir. Uygun değilse hemen bilgi verilecektir.