Arkadaşlar benim anlayamadığım bir yer oldu ve burda sizinle paylaşmak istedim.Belki bilgisi ya da tecrübesi doğrultusunda bir cevap veren olur ?
Başka sitelerde gördüğüm için bende siteme etiket bulutu koymaya karar verdim

Ama ne olduysa bundan sonra oldu.Wordpress için iki tane etiket bulutu buldum.Bunlardan birincisi flash ile çalışan hareketli etiket bulutu diğeri ise normal düz statik olan daha çok girilen etiketleri büyük gösteren "yakuphan" adlı arkadaşın sitesinden indirdiğim etiket bulutu.
Şimdi etiket bulutunu koyacağım ama hangisini koyacağım diye düşünürken başladım araştırma yapmaya.Bakalım hangisi ne kadar yarar sağlamış.Beni acaba google öne çıkartır mı çıkartırsa ne kadar öne çıkartır diye.Ve r10 da olmak üzere internette bir sürü makale okudum.Okudukça şaşırdım çünkü bununla ilgili yarar sağlar diyende var zararı olur diyende.Bir makalede wordpress sitelerinin google de çabuk indexlenmesi için (r10 da yazılı olan bir makale) içinde link sayısı ne kadar az olursa o kadar çabuk indexleniyormuş.Botlar karışık şeylerden hoşlanmaz diyordu.Ve google bu etiket bulutunu spam olarak algılama olasılığının yüksek olduğunu sölüyordu.Aynı şekilde illa etiket bulutu kullanılacaksa bunun "wp-cumulus" tarzı flash ile yapılmış hareketli etiket bulutlarının kullanılması gerektiğini sölüyordu.Çünkü google botları bunu algılamayacağından dolayı spam girme olasılığınında azalacağını sölüyordu.Başka makalelerde ise bunun seo açısından ve görüntü açısından yararlı olacağını sölüyordu..
Ama benim şöyle bir sorunum daha var.Ben wordpress video teması kullanıyorum.Zaten hostumun özellikleri çok iyi değil.Video sayısıda arttıkça (videoyu hostta barındırmıyorum.Hatta videolarda gözükücek resimleride barındırmıyorum.Ama yinede bu resimlerin yüklenmesi zaman alıyor ana sayfaya girdiği zaman ) sitemin açılma süresi artacak.Ve ziyaretçide bu durumdan belli süre sonra rahatsız olacak.Bir de işin içine reklamlar popuplar girdi mi daha karman çorman olacak.Zaten bazı yerlerde wordpress cpu kullanımı artıran bir sistem diye yazıyorlar.
Şimdi ben bu etiket bulutunu kullanam mı? Kullanırsam hangisini kullanayım.Normal düz olanı kullansam spam düşme ihtimali varmış sitemin.Hareketli flash kullansam sitem açılmasını yavaşlatıyor.Tamam daha güzel gözüküyor ama sitemin açılmasını yavaşlatıyor.Eğer yararı yoksa bu kadar site gördüm hepsinde etiket bulutu var bu insanlar neden bunu kullanıyorlar.Sırf hoş gözüksün diyemi kullanıyorlar?
Bir türlü anlayamadım.Belki burdan bir cevap gelir...