Merhaba arkadaşlar;
Birçoğumuz web tabanlı oyunlar oynamıştır. Web tabanlı oyunlarda mesela bir binanın yapımı için emir verilir. Ardından binanın yapım süresi ne kadarsa o sürede bina tamamlanır. Ama dikkatinizi çekmek istiyorum, kullanıcı siteden cıksa bile mesela akşam 8 de emir verilen 2 saat sonra tamamlancaksa kullanıcı oyunda olmasa bile o sürede inşaat tamamlanır.
Ben şöyle birşey düşündüm, kullanıcı emir verir, ve veritabanında inşaat bitim süresi belirlenir. Kullanıcı inşaat bitim süresinden önce yada sonra gelse de giriş yaptıgı zaman inşaatın bitim süresine bakılır, eğer kişi geldiği zaman inşaatın bitmiş olması gerekiyorsa sorguyla o anda bitirilir.
Ama işte böyle olmaması gerekiyor. Kişi oyunda olmasa bile inşaat eğer 1035 de bitecekse o sürede bitecek. Kullanıcının gelmesi beklenmeyecek.
Bunun için sanırım Cron job kullanılması gerekiyor. Bu iş için cron job mu uygundur?
Eğer cron job ise bu dediğim işin basamaklarını mantıgıyla anlatacak olan varsa sevinirim. Teknik olarak olursa da daha bi güzel olur
Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.