Detaylı anlatım için teşekkürler Backdoor. Bazı yerleri atlamışız, ben de birkaç şey eklemek istiyorum.

Kraloyun'u Kraloyun yapan bence kalitesinden çok biz webmaster'larız.

* Kraloyun'a yazılan botlar ve Kraloyun'daki yüzlerce editlenmiş linkli oyunlar. ( önceleri kafalarına göre editliyorlardı, şimdi sponsor mantığı ile çalışıyorlar )

* Yüzlerce, binlerce Kraloyun taklidi açılınca " Kral oyun - Kraloyun - Kral oyunlar " gibi aramalar tavan yaptı. Tabii ilk sırada Kraloyun.com 1.sırada olduğu için adamların hiti ve Trustrank'ı tavan yaptı.

* Türkiye'nin ilk oyun sitesi de değil ondan önce, oyunoyna.com gibi siteler mevcuttu. Kaliteleri düzenli çalışmalarından geliyor.

*Site böyle büyük olmasına rağmen, saçma sapan imla hataları var. Örneğin; " bedavami? , en moderen flash oyun sitesi gibi ... " Türkçe karakterler yok sitede. Sanırım üretenler gurbetçi olduğu için, klavyeleri Türkçe klavyeler değil.

* Oyunların çoğunda açıklama denen bir olay yok. Kendin bul mantığı mevcut.

* Kategori bölümü karman-çorman ve yeri sitede uygunsuz.

KralOyun'un Artıları :

* Düzenli ve güncel, kalitesiz oyun eklemiyorlar. Az oynanan oyunlar varsa bu oyunları siteden kaldırıyorlar. Böylelikle düzenli olarak kalite korunuyor.
* Devasa backlinkler; gamezhero gibi büyük sitelerden gelen linkler... Türkiye'den gelecek binlerce linke bedel.
* Dmoz'a ekli olmamasını mantıklı buluyorum. Sonuçra flash oyun sitesi ve benzeri siteler Türkiye'de çok miktarda var. Aynı zamanda Kral Oyun'dan daha kaliteli siteler de mevcut ve bunlar da Dmoz'da ekli değiller.
* Diğer siteleri ile de C Class İp olmamasını normal buluyorum. Aynı oyunlar sadece farklı dillere çevrilerek ekleniyor. Sitenin farklı dilli versiyonları. Bunun için ayrı ip yapmanın pek mantığı yok;çünkü backlink amacı ile yapılmış bir eylem değil. Eğer link amaçlı olsaydı KibaGames.com ve SpielAffe.de uzun zamandır açık siteler, Kraloyun.com'dan backlink verilebilirdi.
* Site renkleri çok güzel ama şablon o kadar iyi değil. Renkler oyuncak şeması olarak işlenmiş.

Not : Zamanında oyunmemo ve oyun99 1.sırayı ele geçirmişiti. O zaman için oyunmemo saldırı yemeseydi, hayatta düşmezdi 1.sıradan. İki sitenin saldırı yemesi KralOyun'a yaradı ve KralOyun lider oldu. Ben yakın gelecekte KralOyun'un 1.liği kalıcı olarak kaptıracağını düşünüyorum.

Oyun alanında Seo açısından en iyi site, Oyunlar1'dir. Kendi stli ile pekçok siteye örnek olmuştur. Siteyi incelerseniz pekçok küçük ayrıntının nasıl ele alındığını görebilirsiniz. Eğer imkan olursa ben de Oyunlar1.com'un analizini yapmak isterim.