Ben de yaklaşık 1000$ bekliyorum ay sonu. Ama Mayıs gelirleri düştü. 800$ olacak Haziran geliri...
Gelgelelim "20 saatcik" meselesine... Tarlalarda günde 10 saat çalışan öküzler var. Henüz bu işi yaparak hayatını kurtaran bir öküze rastlamadım. Sonunda sucuk olurlar.
Demem odur ki, HERKESİN EMEĞİ, KENDİ BİLGİSİ ÇERÇEVESİNDE DEĞER YARATIR. Günde 10 saat çalışıp, benimkiler kadar değer yaratan bir siteleriniz olmuyorsa, ya IQ seviyeniz düşüktür, veyahut cehaletiniz fazladır. (Veyahut 10 saat çalışmaktan kasıt, saçma sapan forumlarda dolanmak veya hazır wordpress'e copy paste yapmaktır...)
Garanti Bankası, Teb Bank ve Foreks şirketlerinin tamamına yakını benim sitemi direkt hedeflemişse, demek ki benim o 20 saatlik emeğimde pek bir bilgi yüklü.
Doğrusu okuyunca ne kadar da değer yarattığınızı gördüm

Siz sitelerinizi övmekten ve insanlara hakaret etmekten daha ileri gidemezsiniz. Sabit cümlelerle sizi eleştirenleri de ekarte edemezsiniz. Diyelim ki ben 2000 Dolar kazanıyorum, siz de 1000 dolar kazanıyorsunuz madem. Peki sizin IQ seviyeniz benden düşük mü oluyor ? Ne alakası var. IQ İnternet yatırımcılığı ile ölçülebilen tek bir bakış açısı değildir. Birçok kişinin farklı alanlarda başarısı vardır. Ben bu işte başarılıyım, bir başkası başka bir işte başarılıdır. Hangi bankanın hangi siteye ilgi gösterdiği ile de ilgilenmiyorum. Tekrar edip duruyorsunuz ama gerek yok. Ben aylık sadece Adsense reklamları ile 10.000 doların üzerinde para kazanan Web Yatırımcıları tanıyorum. Demek ki onlar IQ ' larının %4 ünü kullanıyorlarsa siz IQ ' nuzun % - 4 ' ünü kullanıyorsunuz demektir. Tabi sizin bakış açınızla bakacak olursak.
Değer yaratmayı para kazanmaktan ibaret görmemek de lazım. Bugün sağlam projelerle istihdam etmeyi başarabilenler değer yaratanlardır. Dolayısı ile sizin Değer yaratma kavramınız ile benim Proje bazlı değer yaratma kavramlarımız birbirinden farklı.
Size yapacağım öneri şudur ; Bugün 50.000 Dolar da kazansanız, sağlam bir prejeniz yoksa geçici bir kazançtan ileri gidemez. Artık yatırımcılar üretim değil hizmet üretiyorlar. Bugün kazandığınız 1000-2000 TL veya Doları paradan sayıp, IQ seviyenizi övüp, insanlarla dalga geçerseniz yarın gülünecek duruma düşersiniz. Çok da para kazansanız prestijiniz olmaz. Bill Gates insanları yönetebildiği için bugün saniyelerde para kazanıyor. İnsanlarla dalga geçerek değil.
Mesajımın tamamını okumadan yorum yapmazsanız sevinirim.