Barhalli adlı üyeden alıntı:
Merhaba,

Sitemde farklı ekran çözünürlüklerinde kaymalar, büyülmeler, küçülmeler oluyor. Acep bu css'nin konosu mudur?

Biraz araştırdım px değerlerini %'lik değerlere göre yaparsak sorun çözülüyormuş lâkin bu px değerlerinin %'lik değerlere oranı nedir bilmiyorum. Style.css içindeki px değerlerinin alayını % yaptım site mahvoldu

Acep bu sorunun çözümünü biliyor musunuz?
Farklı ekran çözünürlüklerinde eğer tasarımda kayma, bozulma oluyor ise bunun sebebi, W3c standartlarında olmayışıdır veya yanlış algoritma kullanılması dır.

Sitenin Px değerlerinde %60, %100 gibi kullanımlar yerine göre doğrudur.

Örneğin, tasarımımın genişliğini 1024px yapsaydım ve bu sayfaya 800 X 600 px ayarlarındaki bir ekran çözünürlüğünde girseydim, tasarım sağa ve sola taşacak tı. Çünkü 5 kiloluk bir bidona 7 kilo su doldurmaya çalışıyorumdur.

Ama, tasarımımın genişliğini 1024px değilde %100 olarak verseydim (width:100% genişlik her monitörde kenarları sıfır olarak yapışacaktı, çünkü monitöre göre % değerinde yerine oturacaktı.

Css deki bütün değerleri % lik değere çevirmen büyük hata. Yukarıda da bahsettiğim gibi yerine göre onu kullanmalısın.

Diğer kaymalarda ise Tasarımın kodlanma yöntemini, style dosyasını incelemem gerekir. Biraz uğraştırıcı bir iştir edit işi.

Biraz uğraş, yine yardım ederim.