Venom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tavsiyem 1 yıl oralara 2000-3000 TL verip çok az şey kazancağına, İngiltere ağır geliyorsa Malta yı düşün derim 2 ay, çok az daha pahalıya gelir ama en az 3 kat fazla yarar alırsın. Bir dili öğrenmek istiyorsan onun konuşulduğu yerelere gitmen şart başka yolu yok, istediğin kadar kursa git sadece grammer gelişir, pratik gelişmez yaşamadıkça. Bence üniversite de 2-3 yıl zaman kaybetip kursa gidenleri anlamıyorum nereden baksanız kurs parası + yol parası + yemesi içmesi 3 yılda 10000 TL'ye yakın mevla gidiyodur, 3 yıl da öğrediğinizi yurt dışında sıkıştırımış programla 3 ayda öğrenerebilirsiniz hemde bu konu Malta ucuz.

Dostum biraz abartmışsın.

4kur 8ay sürüyor ve 1600TL ediyor. Yani 8kur gitsem 3000TL'den daha az fiyata alabilirim ve tüm grammeri ogrenmis olurum. Pratik olayına gelince de haftada 1gün komple ders yabancı hocayla ve hergun dersten once 1saat aktivite var orda da sırf yabancı hocalarla konusabiliyorsun.

3bin tl ye bunları alabiliyorsun kurslardan pahalımı tabiki pahalı. Ama 3bin tl ye maltaya gidersen 2ay kaldın diyelim. Kursta ogrendiklerinin yarısını öğrenemezsin. Konuşmak güzelde kelimeyi bilmediğin zaman cümle kurmayı bilmediğin zaman hiçbir işe yaramaz.

Ayrıca maltaya gidipte çok pişman olan öğrenciler tanıyorum. Maltada oda arkadaşınız çinli,ispanyol filan ancak dışarda pratik yapabiliyorsunuz oda uğraşırsanız. Oysa belli bir seviyeye gelip sonra yurtdışına cıkmak gerekiyor. Çok az bilgiyle hiçbir dili hiçbir ülkede konuşamazsınız öğrenemezsiniz.