E siz biliyormuşsunuz herşeyi niye bize sordunuzki

Sonuçta hitlerin düşmesi google bazlı birşey değil başka etkenler yüzünden google ilk etapta botların siteye erişip erişemediğine bakar, site için herhangi bir sandbox,bomb durumunun olup olmadığına bakıp ona göre değerlendirmede bulunur indexleri silecekse siler,pagerank düşürme cezası verebilir ama bunların hiçbiri yoksa google açısından temiz bir siteyse google siteyi telekom kapattı hitlerinde azalma var bende indexlerini sileyim gibi bir davranışta bulunmaz. Üstüne basa basa söylüyorum telekomun siteyi kapatması google'ı ilgilendirmez botlar siteye erişiyorsa site google gözünde aktiftir. Hitin azalıp azalmadığı alexa ile belli olur google da alexa verilerinden yada farklı tekniklerle hitin düştüğünü tespit eder ama bu çok uzun bir süreç , yani telekom tarafından kapanan sitenin indexleri hemen silinecek diye birşey yoktur. Benim telekom tarafından yasaklanan sitelerimden indexlerini 2 katına çıkaranlar var buna ne diyeceksiniz.?
Kısacası telekomun siteyi kapatmasıyla indexlerin silinmesinin bir ilişkisi yoktur. Ve telekom tarafından kapatılan sitelerden link almanızda herhangi bir sorun yaşamassınız. Ama şunu inkar etmiyorum. Günlük 50 k ziyaretçisi olan bir site ile yasaklandıktan sonra günde 2-3 k ziyaretçi alan bir site google tarafından bir süre sonra farklı bir değerlendirmeye alınacaktır. En belirgin değişiklik alt linkler varsa belki onlar gider.Botlar daha az uğrayabilir ama index silinmesi falan bunlar düşük ihtimalli şeyler.
Google bi sitenin hitini Analytics yoksa anlayamaz ancak kelimeden gelen hitleri anlar sıralamanını yükseltir veya düşürür olay bundan ibaret.
Sitenin açık olması önemli sadece telekom tarafından kapatılmasının bi farkı yoktur ama ilerliyen zamanlarda geriye düşmesi doğaldır.