Arkadaşlar emolar ile bitse şükür diyeceğim ama emolarla bitmiyor.
Bunların aileleri var mı çok merak ediyorum.
Yani bir çocuk evden böyle dışarı çıkabiliyorsa aileyi sorgulamak lazım.
Toplumda-sosyal çevrede yer ve çevre edinmek için yapılan hareketler bunlar.
Kimi arkadaş grubuna girmek için sigara içer, kimi ağır abi modunda gezer, kimi rockçı takılır siyah giyer saç uzatır ne bileyim örnekleri çoğaltmak mümkün.
Soruyorum rock dinleyenlere arkadaş bu meret takım elbise giyilerek dinlenmez mi?
veya rap dinleyenlere soruyorum illaki 3 beden bol elbiseler giyip üzerinde abuk subuk çizimler yazılar olan şeyler mi giymek lazım?
Örnekleri yine çoğaltabilirsiniz.
Ha bunları gerçekten beğendiği için giyenlerede kızıyorum kendilerini rezil ediyorlar farkında olmadan. (özellikle emo ve rap takılanlar üzerine alınsın rockçılar hadi bir derece kabul edilebilir)
Ama aslında hepsinin temel nedeni toplumun yozlaşması, amerikan kültürünün yerleştirilmeye çalışılması. Yüz yıllık tarihi olan bir millet tüm toplumun anasını ağlatmış bulunmakta. Örf ve adetlerimiz unutuluyor umursamaz oluyor. Bizim adetlerimizde büyüklerin önünde ayak ayak üstüne bile atılmazken şimdi hayırlı evlatlar annelerini babalarını öldürüyor. Sokaklarda parklarda nerdeyse ilişkiye giriyor. Lise öğrencileri ellerinde sigarayla, biralarla geziniyor. Az önce yolumun üzerinde bir parktan geçtim çocuğun biri arkadaşlarına yanındaki diğer arkadaşını övüyor sözde "aaaaabiii adam pisikopaaaat bir allahın kulu kelime yapamıyor yaaaaaa" diyor kızlarda ağızları açık dinliyor. Bu kadar basit bir gençlik olmaz olamaz olmamalı. Gençlik ve spor bayramındayız ve ülke gençlere emanet. Ya bunlar istisna diyeceksiniz ama sokaklara çıkın dolaşın bakalım istisnalar ne kadar fazlalaştı son zamanlarda.
Televizyonu açıyorum seviyesizlik diz boyu kurtlar vadisi hariç hiçbir dizi izlemiyorum, sadece uğur dündarın haber programını izliyorum, diğer zamanlar national ve discovery bakıyorum oda boş vaktim olursa.
Seviyesizlik internettede diz boyu yapılan sitelere bakın anlarsınız %50 ***** %50 sohbet arkadaşlık vs. gelde bu gençlikten birşeyler bekle. Sen ***** sitelere girmiyormusun dersen giriyorum ama her tarafta bu sitelerin olması sapıkça şeylerin yayınlanmasındaki artış normal olarak karşılanamaz.
Peki bundan 20 yıl sonra ne olacak söyleyim size. Bu emoların bilmemnelerin çocukları olacak onlar genç olacak. Bir diğer tarafta aşırı muhafazakar bir nesil yetişecek. O zaman 12 eylül öncesinin belki 5 misli daha beteri günler bizi bekliyor olacak.