JustRulz, haberine yalan demiyorum, diyemem de zaten, ama alıntın da resmi değil ki. Şimdi senin yazına mı inanayım yoksa önümdeki PC, gözlerim ve testlerime mi. Bazıları engelliyor, çalışmıyor tarzı yazılar yazmış, bazılarıda dosyanın oluşumu ile ilgili demiş. Ancak benim testlerim hiçbirine uymuyor.
Ben çalıştığını iddia ediyorum isteyen olursa video da çekerim. Bu benim makinemin bugu veya bir hatası olabilir, ama bu çalışıyor sonucunu değiştirmez ki kapatma seçeneği olmayan bir özellik ise benim için hiç te yararlı değil.
Googleye mail atmaya gerek yok, önümde çalışıyor işte...
İletimi yazmadan önce:
* Chrome tarayıcıyı güncelledim, 2.0.172.27 oldu
* Tüm ayarları kurcaladım, DNS ve proxy ayarları windowstan alınıyor, ie ile aynı
* Arama yaptım, bazı forumlarda "Chrome ignoring Win XP host file?" tarzı konulara baktım, engellediğini yazmışlar, virtaulhost yapamadıklarını yazmışlar.
* host dosyasının RFC lerini ve ne işe yaradığını okuyarak bilgilerimi tazeledim (doğru biliyormuşum)
* apache mi açıp chrome ile virtualhostlarımdan birini açtım, hosts dosyam dns i bypass ediyordu halen (bunu hergün yüzlerce defa yapıyorum zaten).
* hosts dosyası ile ilgili bildirilen buglara baktım:
Issues - chromium - Google Code