GeCe_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuda yazılanlara bende katılıyorum. Ama aklıma takılan bir soruda şu;
Diyelimki Akbank, telekom veya teknosa vs. Call center elemanına senin maaşını ben veriyorum, benim paramla ekmeğini yiyorsun gibi aşağılık cümleler sarfedilse bile cevap vermiyor, kendi seviyesini bozmuyor.
Bir başka örnek, adam içip içip Ankara Beykoz'a gidiyor. Kafası güzel. Ordaki personelde gecenin bir yarısı ekmeğini kazanmaya çalışırken sarhoş müşterilerin emirleriyle, laflarıyla karşı karşıya geliyor. 50 liralık çorba için hiçbir şekilde oradaki personele hükmetme hakkı yok. Fakat onlar cevap vermiyor.
Bu birazda psikolojik ticaret değilmi sizce?
İyi geceler.
Merhaba,

Dediğiniz konu aynı şey zaten, bizde ahlakamızı bozmadan o verdiğiniz örnekler gibi kendimizden uzaklaştırıyoruz zaten, bu her sektör için geçerlidir, bir garsona nasıl davranırsanız o kadar güzel hizmet alırsınız, bir pazarcıya nasıl davranırsanız aldığınız mamulün en iyisini vermeye çalışır.

Saygılar.