Merhabalar,
Arama motoru optimizasyonu konusunda W3C sertifikasının öneminin büyük olduğuna inanan birisiyim. Arama motorlarının W3C sertifikasını görünce ayrıcalık tanıdığını söylemiyorum. Sadece W3C sertifikası olan bir siteyi örümceklerin daha iyi indexlediğini ve sevdiğini söylüyorum.
Özellikle son zamanlarda en çok kullanılan sistem Wordpress'in temalarını W3C standartlarına uygun hale getirmek oldukça kolay. Ancak vBulletin gibi sistemlerde bu neredeyse imkansız. Bu güne kadar W3C standartlarına uygun 3-5 tane vBulletin teması görmüşümdür ki onları da pek beğenmedim.
vBulletin ile uğraşırken bu konu üzerine biraz düşündüm. Hatasız ve sade bir vBulletin'in SEO açısından harika olabileceği düşüncesi geçti aklımdan. Ancak böyle bir tema yapsak ve kullansak da çok sade olacak, birçok site için anlam taşımayacak.
Bu yüzden böyle bir tema yapıp sadece örümceklere göstermek geldi aklıma. Mantık kısaca şu:
Ziyaretçiler siteye girdiğinde sitenin normal temasını kullanacaklar. Arama motorları siteye girdiğinde ise site onları tanıyacak ve doğrudan diğer temayı gösterecek. Arama motorları siteyi WC3 standartlarına uygun bir temayla sorunsuz olarak indexleyecek.
Bu mantığa uygun bir çalışma yapabilecek var mı acaba ?