İzmiri ve Karşıyakayı nekadar biliyorsunuz bilmiyorum ama yok hepsi birleşsin daha iyi olur gibi şeyler izmir için hikaye. Çünkü adım gibi biliyorumki göztepe-karşıyaka birleşmesi sonucu yeni ortaya çıkan takımın taraftarı kalmaz + izmirde iç savaş çıkar. İzmir büyük bir şehir. Ufak tefek destekelr bile olsa bu şehrin takımları çok rahat çıkar üst liglere. Öyle Kasımpaşaya, kayseriye verilen destekler kadar büyük desteklere gerek yok. Ayrıca burayı kayseriyle, erciyesle karıştırmayın lütfen.
Gelelim diğer konuya. İzmir takımları birbirini yiyormuş. Yok öyle birşey. Nerde yemiş ne zaman yemiş? Birbirini yiyebilecek 2 takım Karşıyaka ve Göztepe aynı ligde bile değiller zaten. Kaldı ki bu rekabet zaten burdaki takımları ayakta tutan. 35,5 - 35 olayı varken olmaz gibi şeyler kurmayın lütfen kafanızda. Unutmayın sporda rekabet varsa başarı vardır. Karşıyaka ayrı bir kültürdür, Göztepe ayrı bir kültür. Şimdi ben burdan bu 2 takımın neden süper ligde olmadığı konusuna girersem inanın 2 takım taraftarları arasındaki husumete sıra gelmez bile. Bundan önceki bazı hükümetlerin İzmirli iş adamlarıyla sürtüşmeleri sonucu izmire uyguladıkları bazı politikalardan başlayarak olaya girerim sonra bugünkü hükümetin önde gelen isimlerinin desteklediği takıkmların bugünkü durumundan çıkarım sonra siyasetten banlanırım. O yüzden bu tarz konulara girmeyelim. Bu sene çıkamadık sağlık olsun. Ama burdaki takımlar bazı takımlar gibi sadece ligdeki rakipleriyle mücadele etmiyorlar. Bunu hakem, federasyon vb açılardan söylemiyorum. Emin olun çok farklı şeyler var. Şunuda söyliyim bugün izmirde 1 takım olsaydı o da bazı takımların gördüğü desteği göremezdi. Çünkü burası böyle, birileri göstermelik 3-5 bişeyler yaparlar sonra izmir takımlarına sahip çıkmalı diye nutuk atarlar.
Bu ülkede her konuda olduğu gibi başarılı olmanın yolları vardır. Ya siyasi desteğin olacak ya medya gücün olacak. Şuan medya gücü istanbul takımlarında. Siyasi destekde dönem dönem gelen hükümete göre Türkiye`nin çeşitli illerinde dolaşıyor.
Neyse çok uzattım, canımız sağolsun. Bukadar kısıtlı imkanlara rağmen final oynamamız büyük başarıydı, finali kazanmamız sürpriz olmazdı ama kaybettik. Yapacak bişey yok, 1 sene bekleyeceğiz...
Öncelikle 5 sene izmirde kaldım potansiyelinide,neler yapabileceginide iyi biliyorum..
Açıkcası Keşke lafıyla Karsıyakayı birarada kullanmak istemiyorum..Umarım bu seneden ders alınır ve bu takımlara destek olunur..
@crimal
Sözü edilen partiden evvelde belediyeler futbolla içiçeydi.Kocaelini,Antepi ne cabuk unuttunuz..Ben belediye kasasından para versin demiyorum böyle bir yaklasım zaten yanlıs olur.. ama Belediye şehrin ileri gelenlerini harekete geçirir olması gerekende budur.. Karşıyakanın çıkmasını gönülden istiyordum..KSK taraftarı kadar çıkamadıgına üzüldüm ama bundan ders alınmalı.. Playoff lara kalıp stres yaratacak takım yerine ligi ilk 2 de bitirecek takım yaratılmalı..
İzmir gibi bir şehrin 1.ligde takımının olmaması o şehrin ileri gelenlerinin,Belediyelerinin utancı olmalıdır..