Beyler bazılarınız uçmuş Hadise nin hakkı falan yenmedi.
Norveç in şarkısı da showu da Hadise den kat ve kat daha iyiydi. Hadise gösterdi ki canlı performansta yeterli değil. Dans güzel ama şarkıyı kötü söyledi.
Ayrıca slovakya, estonya, litvanya, letonya gibi kendi küçük ama puan veren ülkelerde hiç tanıtım yapılmamış o ülkeleri boş geçmemek lazımdı.
Norveç gerçekten haketmişti. Sempatik bir çocuk şarkının melodisi çok sıcak ve sahne showu orjinal.
Zaten Norveç in attığı farka bakınca bu siyasi oy kullanmayla komşuluk ilişkileri ile falan açıklanamaz.

Ama norveç in aldığı farklı oyda norveç in konumunun da önemi var. Yani dünyanın en sorunsuz bölgesinde kimse ile siyasi dalaşa girmeyen bir ülkeden iyi şarkı çıktı mı insanlar tereddütsüz oy veriyor.

Ama Türkiye gibi 1000 senedir sürekli olarak batıya doğru istila hareketine devam eden neredeyse komşularının hepsi ile düşman ve siyasi olarak antipatik bir ülke muhteşem bir şarkı yaptığında belki birinci olabilir. Ama asla Norveç in attığı gibi büyük bir farkla birinci olamaz. Zaten Sertap birinci olduğunda şarkıların seviyesi çok düşüktü. Sertap aynı şarkıyla bu sene yarışsaydı birinciliği garanti diyemezdik
Ben en kötü şarkı da olsa Azerbaycan a oy verecektim (yani aslında bizim için de eurovizyon siyasi bir tercih) ve verdim de, ama esamesi okunmayan Estonya nın, Rusya nın, Ukrayna nın, Yunanistan ın şarkılarına da bayıldım. Bu sene müzikalite epey üst düzeydi.