Merhaba ,
Maruz kaldığım bir ihmali paylaşmak ve birkaç konuda danışmak istedim.
Bende 3 seneden beri tırnak batması problemi var. Önce sağ ayağımda başladı. 2 sene önce ameliyat oldum. Tekrarlamadı hastalık(bazı ameliyatlardan sonra tekrarlıyor) . Ameliyattan 1 ay sonra da sol ayağımda başladı. Son şubat tatilinde de sol ayağımdan oldum.
Ameliyat 20 dakika sürüyor,lokal anesteziyle yapılıyor. Sonrasında 15 gün ayağınızı kalbiniz hizasında tutmanız lazım. Sonra 1 ay da pek üstüne basmamanız, ayakabı giymemeniz lazım. Ayrıca bu ameliyatlar yüzünden 3 senedir futbol,basketbol,koşu vs. yapamıyorum. Ne gibi olumsuz yanları var,bu kısımdan anlayabilirsiniz yani.
Neyse, şubat tatilinde olduğum ameliyattan sonra, küçük bir doku kalmıştı. İlk sargı çıktığında bile vardı. Hatalı dikiş ya da eksik parça alımından kaynaklandığına eminim. Cildiye doktorum da onayladı ( Ortopedide ameliyat oldum) . Bu doku, şimdi tekrar bu hastalığın tekrarlanmasına sebep oldu. Yine iltihap vs. başladı. Bugün ameliyat eden doktora gittim. Adam özür dilemek yerine, havalı havalı konuşmalar yaptı.
Niye bu tekrarladı acaba ? diyorum, "E olabilir" diyor.
Yine öyle 4 dikiş mi atılacak,çok zorlayacak mı ? diyorum, "80 dikiş atmadık ya" diyor. Bunun gibi şeyler işte. Hatasını kabul etmedi yani,üstüne böyle konuştu. İltihaplı yeri ameliyat etmek için, önce ilaç tedavisi gerekli. Hiç ilaç felan yazmadan,direk ameliyat edelim dedi tekrar. Adamın amacı hemen tekrar ameliyat edip hatasını örtmek. 2 ay daha o kadar acı ve çileyi çekmek zorundayım yani ukala bir doktorun hatası yüzünden.
Son olarak, bu doktorla ilgili birşeyler yapmayı planlıyoruz. Hastane yönetimi tanıdık zaten, Sivas küçük yer. Ek olarak, dava açacağız. Dediğim gibi, Sivas küçük yer. Bir dava açılsa,kazanamasak bile o adamın işini büyük ölçüde etkileyecektir.
Bir de sormak istediğim, doktorla ilgili başka neler yapabilirim,nasıl hakkımı arayabilirim? Daha önce bir doktor hatasına maruz kalan var mı?
Hastalık hakkında detaylı bilgi verip sıkmak istemedim. Merak edenler
burada bulabilir.
Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.
Kemal .