KoS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu nasıl bir cevaptır ey kıymetli r10 üyesi. Bir hocan da balkondan atla dese daha yararlı olacaktır.
-------------------------------

Ingilizce kursları elbette yararlıdır Ağustos'ta başladım 2hafta sonra 4kuru bitiriyorum ve önceden sözlükle arkadaşlara rica ederek çevirdiğim cümleleri şimdi kendim hallediyorum.

Samsun'da bilmem ama Istanbul'da English time,gökdil,dilko ve well street var iyi olarak fiyatları da yukarda belirttiğin kursunkine yakın.Sana şöyle bir uyarı yapmak isterim eğer dinlersen.

Birincisi birtane kitap bul ingilizce ile ilgili tavsiyem "English Grammer - Beşir yayınevi - ebru yener" Yaklaşık 1-2 ay bu kitaptaki cogu konuyu oku ve testleri çöz. Bildiğin konuları dahi tekrar etmiş olursun ve eksikliklerini tamamlarsın. Daha sonra ise bir dil kursuna gidip seviyeni ölçersin.

Söylediğin kadar belli bir bilgin var fakat sen diyelim şimdi 3kurdan başladın. Emin ol 1-2de senin unuttuğun,bilmediğin bazı konular işlenmiştir ve bu sana ilerdeki derslerde sorun yaratır. Ben görmedim etmedim diye. Fakat kendini hazırlarsan belli bir bilgiyle girersen daha iyi motive olursun. Ayrıca bosuna da ilk kurlar icin ucret odemezsin.

İkinci bir uyarım kursa başladığın zaman nerdeyse hergün 30-60dk arası kurs dışında ders calisman gerekiyor. Bu zamanı yaratman gerekiyor yoksa tam verim alamazsın.

Son uyarım gidecegin kursu iyi araştır hocalarını,subelerini,sınıflarını. Diyelim 4 kur satın aldın ve taksitle anlaştın. Başladığın an ödemeleri aksatamazsın. Ödeyemiyorum,iptal etmek istiyorum,taşındım,okulum var v.s hicbir bahaneye yer yok o parayı senden tahsil ederler. Sikayetvar.com a bakarsan dil kurslarına adamın babası ölmüş çocuk ufak ama yinede iptal etmiyorlar parayı alıyorlar. Bu yüzden sana tavsiyem kursunu iyi seç. 4 kurdan fazla birden anlasma yapma beğenirsen uzatırsın ilerde. Kursa başladığın günden itibaren olumsuz gördüğün,seni rahatsız eden herşeyi adamlara ilet düzeltmelerini iste. Çünkü bunları yapmazsan sonunda sen zarar görürsün.

Kurs bittiğinde mesela 6 kur orta seviye oluyor. Herseyi anliyacagim süper konuşacağım diye bekleme bu yalandır. Fakat 6 kur bitirmiş biri artık internetteki işlerde zorlanmaz. Cunku kelimeyi bilmesende cümlenin nasıl kurulacagını biliyorsun ve 2dk internetten kelimeyi bularak tamamlıyabiliyorsun. Sonrası sen kendini ne kadar geliştirirsen öyle gider.

Dünyada gereksiz hiçbir dil yoktur. Türkiye şartlarında da malesef kursa gitmeden de ingilizce öğrenmek zor. Ayrıca bir ihtimal şunu da belirteyim sana eğer yakınlarında üniversite varsa bi araştır. Üniversiteler her yıl başlangıcında ingilizce kursu v.s kurslar açar uygun fiyata. Eğer dışardan öğrenci alıyorlarsa deneyebilirsin.
120 saatlik ders için düşünüyordum bende fakat eski kampanyaya dahil edebileceklerini söyleyince fikrimi değiştirdiler yarında gelip misafir öğrenci olarak dersi izleceğimi söylediler. Kursa başlayacaksam sanırım test yaptıkları B1 seviyesinden başlatırlar sanırım ben bu seviyedeyim fakat kelime bilgim bunun üstünde ama gramer bilgimde çok altında bu yüzden
Hepsiburada.com : ENGLISH GRAMMAR TODAY | Kitap bunu almayı düşünüyorum kurslar için vakit yaratmak içinse yazı seçtim ders olmayacağı için.
Üniversitenin ingilizce kursu varmış ama pratik ingilizce kursu adında 26 saat pek etkili olacağını sanmam bizlerede ingilizce dersi veriyorlar ama çok etkisiz açıkcası ciddi manada bir kurs verirlerse seneye başvurabilirim onada zaten ücretleri düşük oluyor fakültenin. Bu yüzden önerinizde ki gibi biraz çalışıp temel bilgileri tekrar edip başlayamayı düşünüyorum samsunda kurslar biraz kısıtlı olduğu için şu an en iyisi bu gözüküyor diğer merkezdeki bir kaç kursada bakacağım.