Ben imzanızda "bot yapılır" logosunu görünce, konuyu biraz uzatıp diğer takip edenler için ortaya daha fazla bilgi çıkmasını sağlamaya çalışmıştım.

Sadece sınıfı çağırıp, hesap bilgilerini gireceksiniz. Örnek olması için keywords ve bu ayın istatistiklerini çektim. Fonksiyon şablonunu kullanarak bilgileri çekeceksiniz. Sınıf dosyası içinde data() fonksiyonun kullanımı mevcut, ancak değerleri Analytics gdata protokolünden bakıp bulacaksınız, bazı bilgiler yok, onları da ajax uygulamalarından bulup örneklemek zorunda kalmıştım.

Sonuç olarak bilgiler array olarak elimize geliyor, sonrası ise yapacağımız işe göre bilgileri kullanmak olacaktır. Özellikle son günlerde popüler olmaya başlayan google den gelen keywordler uygumaları için referer toplamaya gerek kalmadan hit kelimelerimize ulaşabiliyoruz API ile.

<?php

//header('Content-type: text/html; charset=utf-8');

require_once('analytics_api.php');

// enter your login, password and id into the variables below to try it out
$login = 'xxxxxxxx';
$password = 'xxxxxx';

// NOTE: the id is in the form ga:12345 and not just 12345
// if you do e.g. 12345 then no data will be returned
//$id = '';
$id = 'ga:xxxxxx';

$api = new analytics_api();

if($api->login($login, $password))
{
	//echo "login success\n";

// list all the accounts/profiles you have access to
	// the profile id you need to pass to the ->data() method is 'tableId' in the array	
	$api->load_accounts();

// keywords
	$data = $api->data($id, 'ga:keyword', 'ga:visits', false, false, false, 50);
	var_dump($data);

// bu ayın istatistikleri
	$data = $api->data($id, 'ga:month', 'ga:visits,ga:bounces,ga:pageviews,ga:uniquePageviews,ga:avgPageviews,ga:exitRate', false, false, false, 50);
	var_dump($data);
}
else
{
	echo "login failed\n";
}

?>