Senelerdir İnternet Explorer kahrı çekip Mozilla Firefox’a geçtikten sonra izlenimlerimi sizlerle paylaşıcam, paylaşıcam çünkü hala explorer kullananlara kendi adıma acıyorum. Bildiğiniz gibi internet kullanıcıları uzun yıllar Explorer’mi Netspace’mi diye tartıştı çünkü 90′lı yıllarda explorer’in tek rakibi Netspace’ydi ancak 2003 yılından sonra pazara birde Google’nin desteklediği Mozilla Firefox adlı yeni internet tarayıcısı katıldı. Ücretsiz olarak sunulan bu tarayıcı ilk çıktığında denediğimde eksikleri o kadar çoktu ki kullanılacak gibi değildi bu bende yeteri kadar ön yargı oluşturdu ve 2008 yılının sonuna kadar bu ön yargı devam etti 2008′in
sonunda bir daha denemek için tekrar indirdiğim firefox beni gerçekten şaşırttı, Internet Explorer 7.0 sürümünde bize yenilik olarak sunduğu geliştirilmiş internet güvenliği Firefox’ta zaten yıllardır kullanıldığını gördüm ve Internet explorer’de kullanılan ve hiç bir işe yaramayan güvenlik önlemleri Firefox’ta gerçekten işe yarıyor. RSS okuma özelliği ise explorer’den çok daha pratik, Explorerde çalışmayan bir çok eklenti Firefox’ta yine çok pratik bir şekilde entegre olarak çalıştırılabiliyor örneğin Alexa Toolbar çok kullanılır, Firefox’ta bunu bir eklenti ile ekranda küçük bir bölüm ayırarak daha kullanışlı bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Popup engelleyicisi ise can sıkıcı olan istenmeden açılan pencereleri engellemekte daha başarılı ve Explorer’de insanı bıktıran ve programı kapatmak zorunda kaldığımız hataları Firefox’ta unutuyorsunuz. Firefox şuanda internette en çok indirilen program konumunda, tabi buna Google Adsense’nin verdiği desteğin büyük etkisi var ancak Firefox’u hiç denemeyenlere tavsiyem kesinlikle denemeye değer.

Birde herkes hangi tarayıcıyı kullandığını yazarsa sevininirim
Ben FireFox'cuyum